De eerste

Regelmatig heeft Nissewaard Lokaal als eerste een onderwerp op de politieke agenda gezet. Zo waren wij de eerste partij die voorstelden om verkeer via Botlekbrug en -tunnel te sturen door middel van een brugopeningsvoorspeller. Uiteindelijk is deze er gekomen en wordt deze door veel automobilisten gebruikt. En ook wij beseffen dat de betrouwbaarheid beter kan, maar het begin is er in elk geval.

Nissewaard Lokaal was ook de eerste partij die het probleem met huisjesmelkers en opkopers signaleerden en om maatregelen vroeg. Op een moment dat veel partijen nog geen idee hadden dat er een nieuw soort probleem was, die invloed heeft in veel wijken.

Nissewaard Lokaal was dankzij de inzet van onze wijkvertegenwoordigers de eerste partij die de verkeersproblemen in Simonshaven en Zuidland weer op de agenda van de gemeenteraad zette. Dit heeft er toe geleid dat later ook ONS en PvdA er vragen over gingen stellen. Inmiddels heeft Nissewaard Lokaal afgedwongen om hier binnenkort een integrale discussie met de raad over te voeren.

Priklocaties in Spijkenisse? Ook hier was het Nissewaard Lokaal die als eerste het toewijzingsregime aan de kaak stelde. Zo moesten er inwoners uit onze regio naar Utrecht en zelfs het noorden van het land van de GGD. En opnieuw tijdens het boosteren, vroegen wij aandacht voor het gebrek aan boosterlocaties.

De gezondheidsproblemen die ontstaan door windmolens te dicht op woningen? Ook dat onderwerp heeft Nissewaard Lokaal als eerste benoemd en daar aandacht voor gevraagd. Daar waar andere partijen het nog steeds een goed idee lijken te vinden om windmolens binnen 1500 meter van woningen te plaatsen.

En zelfs voordat wij Nissewaard Lokaal waren stelden wij al zaken als eerste ter discussie. Zo waren wij de eerste die zagen dat veel Oost-Europese chauffeurs de lokale truckparkings innamen om daar te overnachten: dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat er slagbomen op de parking kwamen.

En nu vraagt Nissewaard Lokaal aandacht voor de problemen met huurscooters en flitsbezorgers. Zo leveren de scooters inmiddels problemen op in de wijken en blokkeren ze vaak het voetpad. Dat moet anders, wat Nissewaard Lokaal betreft. Daarnaast zien we in grote steden problemen ontstaan door flitsbezorgers. Zij hebben vaak hun dark stores in wijken, waar voor de deur veel fietsen en scooters staan geparkeerd. Ook dit levert overlast op. Daarom willen we daar ook duidelijke regels voor afspreken.

Is het een wedstrijd?

Nee, beslist niet. Maar men zegt vaak; regeren is vooruitzien. Het is beter om van te voren al in te grijpen dan later te moeten corrigeren. Zoekt u dus een partij die problemen van tevoren ziet aankomen en daar maatregelen op wil nemen? Dan zit u bij Nissewaard Lokaal goed.

Chris Hottentot
Nissewaard Lokaal

Naschrift: Door de situatie in Oekraïne is de aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen op de tweede plaats gekomen, meldde gisteren o.a. het RTL Nieuws. Desondanks gaan de verkiezingen in onze vrije democratie gewoon door. Juist nu beseffen we nog meer hoe belangrijk democratie is. Uiteraard leven wij mee met de bevolking en slachtoffers in Oekraïne, als ook de vluchtelingen.

1 gedachte over “De eerste”

  1. Joke Schuurman-van oord

    Hallo, Chris,
    Lokaal Nissewaard gefeliciteerd met de geweldige verkiezingsuitslag.
    Super we zijn heel blij hiermee.
    Groetjes Ernst en Joke Schuurman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *