Nissewaard Lokaal wil boosterpriklocatie in eigen gemeente

Nissewaard Lokaal wil zo snel mogelijk dat een boosterprikken in de eigen gemeente gezet kunnen worden. Dat stelde raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal in de commissie Sociaal Domein van 25 november jl. Volgens Den Daas maken ouderen zich zorgen over de huidige priklocatie in Rotterdam.

Rotterdam, concludeert Den Daas, is een brandhaard van corona en wat dat betreft een risico voor 80-plussers. Deze groep is al minder mobiel, afhankelijk van openbaar vervoer en heeft vaak ook onderliggende aandoeningen, waardoor zij grotere risico’s lopen.

Wethouder Wouter Struijk liet aan Den Daas weten dat de gemeente hierover blijvend met de GGD in gesprek is. Wel waarschuwde hij dat het vinden van een geschikte locatie altijd lastig is, omdat er altijd gebruikers zijn van een dergelijke locatie die hierdoor hun activiteiten al dan niet tijdelijk moeten stoppen.

7 gedachten over “Nissewaard Lokaal wil boosterpriklocatie in eigen gemeente”

 1. Corrie van Hoorn-Bijkerk

  Wat een gezever van de GGD.
  Zomaar locaties,
  Sporthal de Oert.
  Scholengemeenschap Zadkine.
  Personeel!
  Leerlingen van het Zadkine college die de opleiding verpleegkunde volgen.
  Deze hebben ook bij de griepprik meegeholpen bij de huisartsen en in de school zelf.
  Vanuit de overheid denkt men teveel bin problemen en niet in voor de hand liggende oplossingen.

 2. Zet gewoon een Tent neer of het Zadkine College daar hebben we ook de vaccinatie gehad die via de huisartsen ging,en hebben ze studenten die het graag doen.Hoeft toch allemaal niet zo moeilijk te zijn lijkt mij.Is volgens mij meer dat de GGD een beetje onwillig is.

 3. Met een verlengde kerstvakantie komen zomaar al die schoolgebouwen vrij. Breng de boosters naar ouderen en kwetsbaren toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *