Aandacht voor verkeersveiligheid Simonshaven

Nissewaard Lokaal wil dat de verkeersveiligheid in Simonshaven wordt aangepakt. Dat vroeg raadslid Fred Seker in de vergadering van de commissie Leefomgeving. Aanleiding was een gesprek met een aantal bewoners in het dorp. Het viel Seker op hoe druk het was met verkeer tijdens de middagspits.

De partij ziet graag dat de weg door Simonshaven, net als in Oudenhoorn, een maximum snelheid van 30 km/u krijgt. Hier zou al eens eerder sprake van zijn geweest, maar dit is nooit gerealiseerd. Verder vroeg Seker om bij een aantal versmallingen de zwart-witte paaltjes terug te zetten. De partij had hier eind februari al eerder om gevraagd, maar nog geen reactie van het gemeentebestuur ontvangen. Door het ontbreken ervan zijn de versmallingen niet altijd goed zichtbaar, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Ook vroeg Seker om de voetgangersoversteekplaatsen beter zichtbaar te maken. Deze zijn door hun ligging, in een bocht, niet goed zichtbaar voor automobilisten.

Wethouder Jan-Willem Mijnans gaf aan dat er al contact is met de afdeling Verkeer over Simonshaven en dat een 30 km/u zone op de agenda staat. Daarnaast gaf de wethouder aan om de andere voorstellen te bespreken in de Ambtelijke Verkeerscommissie. Deze commissie bestaat o.a. uit gemeentelijke verkeersdeskundigen, politie en brandweer. Bekeken zal worden in hoeverre de voorstellen van Nissewaard Lokaal ook uitgevoerd kunnen worden.

7 gedachten over “Aandacht voor verkeersveiligheid Simonshaven”

 1. Graag ook jullie aandacht voor al het vrachtverkeer en hard rijders door biert .
  De weg is niet ingericht op 2 vrachtwagens die elkaar passeren de bermen worden kapot gereden . Met de fiets over de Dorpsweg is een hele uitdaging zeker met kinderen er word vreselijk hard gereden .
  Al meerdere klachten bij het waterschap neergelegd maar geen gehoor .

  1. Nou zeker , men mag er 50 .Maar rijdt je al 60 zit men al te duwen en inhaalbewegingen te maken , rij je dan buiten biert 70 dan drukken ze zich er nog langs , idioten zijn het . Maar politie zie je er niet .

 2. Gerard Harteveld

  Goedendag, als er dan toch wat wordt bekeken en er, wellicht, wat vertragende maatregelen beschikbaar zijn willen we graag in Biert, ook een stuk Simonshaven, van alles daarvan. We hebben filmpjes van racende auto’s en racende motoren. En er is nu vrijwel niets aan vertragend materiaal behalve wat wit gekladder op de weg wat de maximale snelheid schijnt voor te stellen. Alstublieft.

 3. Kom dan ook maar een keer kijken in biert waar met meer dan 100 km p uu doorheen geraced word. Vrachtwagens die volgens de tomtom door biert moeten en heel de berm kapotrijden.

  Tis levens gevaarlijk soms

 4. Chris Hottentot

  Allen, dank om ons er op te wijzen dat er veel vrachtwagens door Biert rijden. Wij hebben hiervan ook melding gehad van een bewoner van Zuidland die zich hier aan ergert. Wij zullen dit opnemen met het gemeentebestuur. Er is echter een kans dat niet de gemeente, maar het waterschap over een eventueel vrachtwagenverbod gaat.

 5. Misschien dat ook de bewoners rond de Beverwijkstraat zelf een beetje ” normaal ” zouden kunnen rijden . Lijkt ook af en toe 70 de norm .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *