“Probleem? Welk probleem?”

“Regeren is vooruitzien, maar te vaak moet ik concluderen dat raadsleden in deze gemeente niet verder kijken dan hun neus lang is.” Deze conclusie trok fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal, toen hij merkte dat er weinig steun was voor de motie om te voorkomen dat huisjesmelkers koopwoningen aan de onderkant van de woningmarkt opkopen. Een meerderheid van de partijen waagde te betwijfelen of er wel een probleem was in Nissewaard. Hottentot gaf aan dat het probleem in heel Nederland speelde, dus ook in Nissewaard.

Hij kreeg hierin bijval van wethouder Jan-Willem Mijnans. Hij erkende dat dit probleem in bepaalde wijken in de gemeente speelt. Volgens Mijnans is het echter niet mogelijk om een woonplicht in te stellen bij bestaande woningen. Hij gaf aan daar alleen bij nieuwbouwwoningen op te kunnen sturen.

Dit bevreemdde Hottentot, omdat een aantal gemeenten in Nederland dit wel zeggen te hebben doorgevoerd. Hottentot besloot, mede door het gebrek aan steun van de andere partijen, de motie in te trekken en eerst bij de betreffende gemeenten te informeren hoe zij dit probleem hebben ondervangen. Daarna zal de motie opnieuw ter stemming worden gebracht.

“Sommige raadsleden wanen zich in het dorp van Asterix en Obelix”, zei Hottentot teleurgesteld na afloop, verwijzend naar het feit dat dit dorp als enige niet bezet was door de Romeinen. “Raadsleden horen om zich heen te kijken en alert te zijn op problemen die spelen en op hen afkomen, maar hier steken ze de kop er voor in het zand. Ik ben blij dat wethouder Mijnans hen in elk geval uit die droom heeft geholpen en duidelijk heeft gemaakt dat deze problemen ook hier spelen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *