Nissewaard Lokaal: Neem flitsbezorgers op in APV

Nissewaard Lokaal ziet graag dat regels rond flitsbezorgers in de APV worden opgenomen. In de commissie Bestuur sprak raadslid Gerda den Daas deze wens uit bij het behandelen van wijzigingen in de APV. Flitsbezorgers zijn een nieuwe trend in de grote steden. Bezorgers leveren binnen 10 minuten boodschappen aan de deur af. Het gebruik van flitsbezorgers is in het afgelopen half jaar verdubbeld.

Dit leidt inmiddels in grote steden tot overlast in de wijken. De winkels waaruit geleverd wordt, darkstores genoemd, staan vaak middenin de wijk. De vele bezorgscooters en -fietsen belemmeren vaak de doorgang op de stoep. Daarnaast nemen bezorgers vanwege de tijdgarantie het niet zo nauw met de verkeersregels, zo is de vrees. Vanwege de overlast hebben zowel Amsterdam als Rotterdam besloten om geen nieuwe darkstores meer toe te staan in de gemeente.

Burgemeester Foort van Oosten gaf aan hiernaar te willen kijken, maar dit pas op een later moment te willen meenemen. “Wij zagen dat de APV op dit moment op vier dossiers tekort schoot,” vertelde Van Oosten. “En daarom wilden we hier niet mee wachten tot de nieuwe raad. Wel lopen we periodiek de APV langs of deze up to date is. Wij verwachten dit in de zomer of het najaar weer te bekijken en zullen flitsbezorgers hierin mee nemen. Dit is wel zo’n fenomeen waarvan je je afvraagt wat we ermee aan moeten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.