Nissewaard Lokaal: Mooie resultaten behaald deze raadsperiode

“Wij hebben de afgelopen raadsperiode mooie resultaten behaald.”  Dat zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “En dat voor een oppositiepartij.” Nissewaard Lokaal was afgelopen raadsperiode, na de breuk binnen de PVV, met vier zetels de grootste oppositiepartij binnen de gemeenteraad. Desondanks wist de partij meerdere resultaten te behalen.

Zo is er op de routes naar de Spijkenisserbrug, de Hartelbrug en op de A15 richting Botlektunnel en -brug, een brugopeningsvoorspeller gekomen. Naar een idee dat Nissewaard Lokaal al in 2015 opperde. Daarnaast is er dankzij Nissewaard Lokaal een colportageverbod gekomen na 20 uur. Ouderen en kwetsbare inwoners worden hierdoor beter beschermd tegen opdringerige verkopers. “Het liefste had Nissewaard Lokaal dit verbod in zien gaan na zonsondergang of ten hoogste 20 uur, maar dit bleek lastiger voor de handhaving,” vertelt Hottentot.

“Dankzij de komst van onze wijkvertegenwoordigers konden we ook in de wijken echt het verschil maken,” vertelt Hottentot verder. Begin 2021 deed Nissewaard Lokaal een oproep onder inwoners om zich te melden als ogen en oren van de buurt. “Meerdere mensen hebben zich inmiddels aangemeld en dat heeft er toe geleid dat we al meerdere zaken hebben kunnen laten aanpakken. Zo is de verkeerssituatie in enkele straten aangepast. Daarnaast hebben vragen en opmerkingen van onze wijkvertegenwoordiger in Simonshaven ertoe geleid dat we binnenkort met de raad een integrale discussie gaan voeren over de verkeerssituatie en de -veiligheid van Simonshaven en Zuidland.”

Vijf jaar na een motie van Nissewaard Lokaal lijkt ook Automaatje eindelijk ingevoerd te gaan worden in de gemeente. Automaatje is een concept waarbij vrijwilligers ouderen vervoeren tegen een kleine vergoeding. Hierdoor blijven ouderen langer mobiel en onder de mensen.

“We hebben nog veel meer bereikt afgelopen periode,” zegt Hottentot. “En daar zijn we trots op. Denk hierbij het ondersteunen van onze inwoners bij het bezwaar tegen de komst van de windmolens, onze leidende rol in de strijd tegen huisjesmelkers en het behouden van de standplaats van de marktondernemers afgelopen november. Het is teveel om hier op te noemen.”

Daarom heeft Nissewaard Lokaal alle resultaten opgenomen in een digitaal boekje: ‘Voor de inwoners’. Het boekje is hier te vinden.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal: Mooie resultaten behaald deze raadsperiode”

  1. Albert Nobel.

    Goedenavond. Ik ben woonachtig in Simonshaven en hou veel van ons kleine dorpje . Ben geboren en getogen in Abbenbroek, ben altijd zeer geïnteresseerd in de natuur. De laatste jaren zie ik de natuur achteruit vliegen , mijn vraag aan U partij wat doen jullie aan natuur beheer. En welke partij binnen Nissewaard doet het meeste voor natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *