Houd ouderen langer mobiel

Nissewaard Lokaal wil ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking langer mobiel houden. Daarom heeft de partij samen met LOB in de raad van 1 februari jl. een motie ingediend om dit mogelijk te maken. De partijen vroegen het gemeentebestuur om de invoering van het sociaal-maatschappelijke ANWB-project ‘AutoMaatje’ door de gemeente te onderzoeken. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Nissewaard Lokaal en LOB willen hiermee tegemoetkomen aan het krimpende OV-aanbod en de afbouw op ‘Vervoer op Maat’. Het project is al succesvol ingevoerd in gemeenten als Barneveld, Woerden, Mijdrecht en Vinkeveen. Amsterdam Nieuw West, Leidschendam-Voorburg en, dichter bij huis, de Hoeksche Waard zitten in de laatste fase voor definitieve invoering.

Volgens Tom den Daas van Nissewaard Lokaal snijdt het mes aan twee kanten. “Het geeft ouderen een stuk vrijheid en tegelijkertijd verrijkt dit het sociale leven van de vrijwilligers die eraan meedoen,” stelt hij.

Uiteindelijk stemde de raad unaniem in met het voorstel van beide partijen. De resultaten van het onderzoek worden voor het zomerreces aan de raad gepresenteerd.

Foto: PR ANWB

1 gedachte over “Houd ouderen langer mobiel”

  1. Jammer dat er telkens alleen over ouderen wordt gesproken. Ikzelf ben nu 41 en voel me niet echt aangesproken als “ouderen” maar ben wel afhankelijk van zelfde middelen. Nu al 4 jaar bezig voor een beetje goede scootmobiel (heb een standaard model maar indicatie voor een aangepaste) en elke keer zit er zoveel tijd tussen voordat je een keer antwoord krijgt of helemaal geen gehoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *