Nissewaard Lokaal wil integrale aanpak verkeersproblematiek kernen

Nissewaard Lokaal wil dat er een integrale discussie komt over de verkeersproblematiek rond de kernen Simonshaven en Zuidland. Aanleiding vormen de schriftelijke vragen van coalitiepartij ONS. De partij vroeg woensdag 18 augustus aan het college wat het effect van het vrachtwagenverbod door Oudenhoorn kan hebben op Zuidland en Simonshaven. De partij vraagt zich af Simonshaven een toename van vrachtverkeer aan kan.

Al eerder pleitte Nissewaard Lokaal er voor om de snelheid in Simonshaven te verlagen van 50 km/u naar 30 km/u. Hierover is de partij nog met het gemeentebestuur in overleg. Daarnaast vroeg de partij om met het Waterschap in gesprek te gaan om vrachtverkeer te verbieden om vanaf Geervliet, via Biert, naar Zuidland te rijden. ONS-wethouder Jan-Willem Mijnans zou dit meenemen in zijn gesprek met het Waterschap. Volgens bewoners rijden vrachtwagens vaak te hard op de smalle polderwegen.

Nissewaard Lokaal vindt het een goed idee om met de gemeenteraad een integrale discussie aan te gaan om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen om de verkeersveiligheid van de kernen te waarborgen. De partij wil na beantwoording van de vragen van ONS dan ook voorstellen om de situatie in de commissie Leefomgeving te bespreken.

2 gedachten over “Nissewaard Lokaal wil integrale aanpak verkeersproblematiek kernen”

 1. Enige oplossing
  Rondweg.
  Of stoplichten neerzetten
  Technisch mogelijk.

  Anders blijft doorgaand verkeer doordouwen.
  Levensgevaarlijke toestanden…

 2. ton van der wal

  De Kerkweg in Zuidland is deels een racebaan, vrachtwagens rijden af en aan met absurde snelheden. Er zijn meerdere huisdieren dood gereden en het is wachten op het eerste slachtoffer ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *