Automaatje komt er uiteindelijk

Automaatje gaat er eindelijk echt komen in de gemeente Nissewaard. Dat liet wethouder Leon Soeterboek weten aan de gemeenteraad. Wel hield hij een slag om de arm. Nieuwe coronamaatregelen kunnen opnieuw roet in het eten gooien. Op 10 december vindt er een aftrapbijeenkomst plaats samen met Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en ANWB. Het is de bedoeling dat vanaf maart 2022 de eerste ritten worden aangeboden.

Raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal reageerde verheugd. Bijna 5 jaar nadat zijn motie door de gemeenteraad unaniem is aangenomen, wordt het project eindelijk binnen de gemeente ingevoerd. Eind 2019 leek er eindelijk groen licht, maar door de coronapandemie werd de invoering opnieuw uitgesteld.

AutoMaatje is een vervoersservice, opgestart door ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. In de afgelopen jaren werd het concept wel snel ingevoerd in gemeenten rond Nissewaard, zoals Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Albrandswaard.

Nissewaard Lokaal hoopt hiermee tegemoet te komen aan het krimpende OV-aanbod en de afbouw op ‘Vervoer op Maat’. Bovendien snijdt het mes volgens Den Daas aan twee kanten. “Het geeft ouderen een stuk vrijheid en tegelijkertijd verrijkt dit het sociale leven van de vrijwilligers die eraan meedoen,” stelt hij.

5 gedachten over “Automaatje komt er uiteindelijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *