Spijkhopper overtuigd Nissewaard Lokaal niet

Nissewaard Lokaal is als enige partij niet overtuigd dat de Spijkhopper een verbetering is voor het OV-aanbod in de gemeente Nissewaard. Sterker nog, de partij vindt het een verslechtering. “De buslijnen 81 en 85 worden wegbezuinigd en vervangen door een belbus”, stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Als VVD-wethouder Igor Bal wilde bezuinigen dan had hij hier gewoon eerlijk over moeten zijn. En dat is hij niet.” Bovendien was Nissewaard Lokaal boos over het feit dat dit besluit door de wethouder genomen was voor de raadsleden er ook maar iets van konden vinden.

Volgens Hottentot heeft het huidige plan niets te maken met het beeld dat ooit werd voorgespiegeld. Toen werd beoogd om personen die nog geen volledig zorgvervoer nodig hadden, vanaf de deur op te halen en bij het openbaar vervoer af te zetten. “Daar heeft dit plan niets mee te maken,” concludeerde Hottentot. Helaas stond Nissewaard Lokaal alleen in haar kritiek op de nieuwe busdienst. VVD’er Willem van Staalduinen was zelfs positief en verwacht dat meer mensen gebruik gaan maken van de busdienst nu er meer haltes bij komen.

Eerlijk en zorgvuldig
Wethouder Igor Bal (VVD) erkende wel dat dit niet het plan was zoals beoogd. “Toch is dit een opmaat naar het eerdere einddoel,” vertelde hij de aanwezige commissieleden. “Uiteindelijk wordt dan de integratie mogelijk gemaakt.” Bal gaf aan dat het proces om tot deze proef te komen eerlijk en zorgvuldig is verlopen. Iets wat Nissewaard Lokaal tegensprak. “Op het moment dat je een brief voorlegt waar pas na invoering over kan worden gesproken, dan is het proces niet eerlijk verlopen,” zei Hottentot.

Draagvlak
Uiteindelijk concludeerde Bal dat er in de commissie Leefomgeving een breed draagvlak was voor de proef met de Spijkhopper, alleen Nissewaard Lokaal kon zich er niet in vinden. De VVD’er ziet de steun van de andere partijen dan ook als stimulans om de proef door te zetten. Op 26 september zal de Spijkhopper de lijnen 81 en 85 definitief vervangen. Inwoners kunnen tot een half uur van tevoren reserveren voor de buslijn, online of telefonisch. De kosten per rit komen op €1,50.

5 gedachten over “Spijkhopper overtuigd Nissewaard Lokaal niet”

 1. Dit is een hele dure oplossing omdat per rit (Van halte naar halte) bijvoorbeeld).
  Nu betaald men een stuk minder.
  Dit is voor de burger die afhankelijk is van de bus niet meer te betalen.

 2. Het is allemaal om de burger weer op te schepen dat oudjes meer moeten betalen en die groep weet niet hoe ze moeten bellen om een afsprask te maken hetzelfde gebeurd al voor een afspraak bij de dokter het is te erg voor worden oplossing is alles gewoon bij het oude houden en weg met die vvd er

 3. Het is belachelijk de prijs van 1.50 en dan nog een half uur van te voren een bus bestellen.
  Ik reisde met de oude situatie met overstap metro van uit Rotterdam naar de wijk de Hoek voor 0,20 euro cent.Ik ben nog gezond en pak de andere bussen wel en stap op de hekelingseweg wel uit ga rest lopen. Maar voor ouderen wordt wel een probleem

 4. Voor ouderen en mensen slecht ter been is het heel vervelend dat deze buslijnen zijn komen te vervallen. Als voorbeeld neem ik mijn moeder van 90 jaar!! Zij gaat 1 keer per week naar haar dochter die in Hellevoetsluis woont en heeft daar het openbaar vervoer voor nodig waaronder deze bus om haar naar het busstation te brengen. Nu moet zij door weer en wind dat hele stuk lopen!!
  Zij klaagt nooit ergens over zoals haar niet geïndexeerde AOW-tje maar dit vindt zij wel erg lastig. (Ik zou zeggen a-sociaal).

 5. Heel slecht heb10 april 2022 gebeld voor een boeking voor maandag 11 April bus is niet opkomen dagen.. Kom ik te laat voor mijn afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *