Eindelijk Automaatje

“Eindelijk komt Automaatje er,” verzuchtte raadslid Tom den Daas onlangs in de commissie Sociaal Domein. Bijna drie jaar nadat een motie van de partij unaniem is aangenomen door de raad, wordt het concept in 2020 ingevoerd. AutoMaatje is een vervoersservice, opgestart door ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

In de afgelopen jaren werd het concept wel snel ingevoerd in gemeenten rond Nissewaard, zoals Hoeksche Waard en Albrandswaard. Tot ergernis van Nissewaard Lokaal moest in Nissewaard nog jaren gewacht worden tot het beleid werd gegoten. Afgelopen woensdag was het eindelijk zover. De raad stemde definitief in met het Plan van Aanpak Eenzaamheidsbestrijding ‘Elkaar Waard’, waar Automaatje een plek heeft gekregen.

Nissewaard Lokaal hoopt hiermee tegemoet te komen aan het krimpende OV-aanbod en de afbouw op ‘Vervoer op Maat’. Bovendien snijdt het mes volgens Den Daas aan twee kanten. “Het geeft ouderen een stuk vrijheid en tegelijkertijd verrijkt dit het sociale leven van de vrijwilligers die eraan meedoen,” stelt hij.

Nissewaard Lokaal is tevreden met het Plan van Aanpak Eenzaamheidsbestrijding en dat Automaatje hier een plek in heeft gekregen. De partij vindt het belangrijk, dat iedereen in de maatschappij kan blijven meedraaien.

1 gedachte over “Eindelijk Automaatje”

  1. Gefeliciteerd Nissewaard, bij ons in Albrandswaard loopt Automaatje vanaf 12 september als een trein. Als coördinator van dit project ben ik reuze trots om te zien dat de inwoners dit project omarmen en dat we voldoen aan een behoefte…bel gerust voor tips en advies naar Stichting Welzijn Albrandswaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *