Biologische bijenbloemenzaad voor mooiere bermen

Nissewaard Lokaal stelt in een motie voor om biologische bijenbloemenzaad te planten om de bermen in de gemeente op te fleuren. Bijkomend voordeel; er is minder onderhoud nodig. Daarnaast ontstaat er meer nectar en voedsel voor insecten en wordt bijensterfte tegen gegaan. De partij baseerde het voorstel op een project van Rijkswaterstaat, de ‘Honey Highway’. In samenwerking met initiatiefneemster Deborah Post, wegenbouwers en de Gemeente Midden-Delfland heeft Rijkswaterstaat de berm van het stuk A4 Delft Schiedam ingezaaid met biologisch bijenbloemzaad. Deze staat nu in bloei.

Aanleiding voor het voorstel is aangescherpte wetgeving rond onkruidbestrijding. Sinds maart 2016 is het voor gemeenten verboden om onkruid te bestrijden met het chemische bestrijdingsmiddel Glyfosaat. De consequentie hiervan is dat de gemeente daarom op zoek moet naar een alternatieve methode. Hierdoor stijgen de kosten en zullen de bermen er minder mooi uit zien. Nissewaard Lokaal hoopt dat het zaaien van biologische bijenbloemenzaad de onderhoudskosten omlaag kan brengen.

Op de Facebookpagina van Nissewaard Lokaal werd enthousiast gereageerd op het voorstel. De gemeenteraad beslist in de raadsvergadering van 6 juli over de ingediende motie.

Foto: Facebook Rijkswaterstaat/W. v.d. Meerendonk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *