Onkruid op straat. Een grote ergernis van velen. De straat is een belangrijk deel van onze leefomgeving en bepaald ook grotendeels hoe een wijk of buurt eruit ziet en wordt ervaren. Daarom is aandacht voor onkruidbestrijding een van de belangrijkste zaken binnen onze gemeente. Het gaat immers om de leefbaarheid van onze woonomgeving en hoe dit ervaren wordt door onze inwoners.
Om die reden hadden we onlangs een themabijeenkomst, met als vraag hoe kunnen we de beleving van de woonomgeving en het onkruidonderhoud verbeteren? Verschillende gedachten over het huidige onkruidbeleid zijn over tafel gegaan. Om met elkaar een beter beeld te krijgen welk gewenste beleid we met elkaar willen nastreven, hadden we afgesproken om op zaterdag 3 oktober in de ochtend met de raads- en commissieleden de wijk in te gaan. Om dit zelf te bekijken en ervaren onder begeleiding van de verantwoordelijk ambtenaren. Waarom zaterdag? Omdat we dan bij daglicht nog kunnen zien hoe het erbij ligt. Doordeweeks wordt het steeds vroeger donker.
Des te stuitender is het om op vrijdag, 1 dag van te voren, te vernemen dat er slechts 5 raadsleden komen opdagen. Een enkeling had zich alsnog door omstandigheden afgemeld. Feit is wel dat ambtenaren en wethouder deze schouw hebben voorbereid en ook hun vrije zaterdag hier in hebben geïnvesteerd. Uiteindelijk waren alleen ONS, Nissewaard Lokaal, PvdA, LOB, CDA en ChristenUnie/SGP vertegenwoordigd. Dus 6 partijen en 7 (steun)raadsleden
Er zijn 37 raadsleden en 8 steunfractieleden, verdeeld over 11 partijen. Waarom kan dan niet elke partij iemand vrijmaken voor zo’n belangrijk onderwerp? Dat er zieken zijn is best te begrijpen. En dat er overmacht speelt bij 1 of 2 partijen, dat kan natuurlijk gebeuren. Maar allemaal zieken bij 5 van die 11 partijen? Of is het gewoon desinteresse? Kan er niet gescoord worden voor de bühne, of zijn er andere redenen? Wat het ook is, wees dan ook zo eerlijk om dat gewoon te roepen, dan weten de inwoners ook waar ze aan toe zijn.
Chris Hottentot
Nissewaard Lokaal
Het lijkt er op dat er dus geen interesse is voor dit onderwerp. Ze zullen zelf wel in de wat beter onderhouden wijken wonen. Ik denk dat er best aardig wat raadsleden en steunfractieleiders de plaatselijke politiek als verdienmodel zien.
Het betaalt goed en wie rekent je af op wat je doet of juist niet doet? Niet alleen in Nissewaard, het schijnt op veel plaatsen te spelen, al jaren. Niet komen op vergaderingen enz. En op een enkeling na, zeker niet de wijken intrekken tot vlak voor de verkiezingen.
Natuur en onderhoud zijn punten die heel belangrijk zijn, maar onderkent worden.
Ik heb een enorme eikenboom voor mijn deur staan. We vinden hem mooi, maar nu zijn de takken nog maar een half metertje van mijn dakgoot verwijderd en een andere tak hangt helemaal over de parkeerplaats, als die afbreekt…..
Ik durf amper om onderhoud te vragen omdat onderhoud betekent de boom weghalen, want licht enz… of zodanig snoeien dat er alleen een stam overblijft.
Ik wil dus graag dat iemand komt en gewoon die takken wat inkort, meer vragen wij en de buren niet.
Ik heb geschreven, maar… er gebeurd niks.