Kleine meerderheid Nissewaarders ontevreden over afvalbeleid

Een kleine meerderheid van de ondervraagde Nissewaarders is ontevreden over het huidige afvalbeleid. Dat blijkt uit een onderzoek van Nissewaard Lokaal. Voor de zomervakantie vroeg de partij inwoners om via een enquête aan te geven wat hun ervaringen zijn met het bezoek aan de stadswerf en de huidige restafvalcontainers in de wijk. Een lichte meerderheid van de ondervraagden (53%) geeft aan ontevreden te zijn met de huidige wijze van afval inzamelen.

Men is met name ontevreden over de ondergrondse containers (bijna 60%). Opvallend genoeg zijn de mensen over de rolcontainers een stuk positiever zijn. Bijna 52% is tevreden over de inzameling via de rolcontainer. Meer dan 80% van de ondervraagden heeft wel eens overlast ervaren bij de ondergrondse containers. Daarvan heeft 65% van de ondervraagden ook melding van gemaakt. Hoewel bijna de helft van de melders tevreden is met de afhandeling van de klacht, blijkt iets meer dan een derde ontevreden. Men ergert zich met name over de trage afhandeling van klachten, waardoor het afval op straat blijft liggen en zich door de buurt verspreid. Daarnaast geven klagers aan geen terugkoppeling te hebben ontvangen op de afhandeling van de klacht.

Ook het beperkter kunnen bezoeken van de gemeentewerf leidt tot ontevredenheid onder inwoners. Van de ondervraagden is ruim 58% ontevreden met de huidige maatregelen om 8 tot 12 keer per jaar de gemeentewerf te kunnen bezoeken. Bijna 29% zou liever de werf 8 tot 12 keer per jaar willen bezoeken en nog eens 18% wil zelfs tot 16 keer bij de gemeentewerf terecht kunnen. Opvallend genoeg is een ruime meerderheid van bijna 79% niet bereid daar meer afvalstoffenheffing voor te willen betalen. Daarnaast ziet een overgrote meerderheid van 88% graag dat de gemeente bij uitzonderlijke situaties, zoals verhuizingen, een uitzondering maakt op de limiet van 8 bezoeken per jaar.

Nissewaard Lokaal heeft de resultaten van het onderzoek gedeeld met de andere partijen en wil binnenkort de resultaten en eventuele verbeteringsvoorstellen bespreken met de gemeenteraad.

Bijlage:
Onderzoeksrapport Afvalbeleid.

2 gedachten over “Kleine meerderheid Nissewaarders ontevreden over afvalbeleid”

  1. Klopt je weet totaal niet wat je nu wel of niet kan wegbrengen naar stadswerf bvb grond mag dat wel of niet? Stenen wel of niet meer? Waar kan je dat vinden???

  2. Denis van Dijk

    Het grootste probleem ervaar ik met de handhaving. Vooral het illegaal naast de containers plaatsen wordt niet gehandhaafd. Zelfs een melding met de opmerking ik heb beelden van de storting wordt niets meegedaan. Dit nodig uit tot het dan ook maar illegaal plaatsen van afval. Het maakt toch niet uit en waarom zou ik dit netjes afvoeren. Maak van de boa’s meer dan parkeer politie. Langs het afval lopen en vervolgens een prent uitschrijven voor een parkeerboete levert weinig tot geen respect op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *