Weer voorstel bereikbaarheid uitgevoerd door minister

Minister Schultz (I&M) heeft op Twitter aangegeven wéér een voorstel van Nissewaard Lokaal te hebben doorgevoerd. Twee weken geleden antwoordde Schultz al per brief dat zij dynamische bewegwijzering, om vooraf voor brugopeningen te waarschuwen, onderzoekt. Een voorstel dat eerder door Nissewaard Lokaal werd gedaan. Het voorstel dat de partij eind september heeft gedaan om de brug in de spits minder te heffen is nu ook door de minister uitgevoerd. Eerder liet Rijkswaterstaat nog weten niets te zien in beide voorstellen.

Op 22 september was de Spijkenisserbrug tussen half acht en half negen ’s morgens slechts 11 minuten open voor autoverkeer. Uit ergernis daarover had Nissewaard Lokaal de brugopeningen over september geanalyseerd. De partij kwam tot de conclusie dat in 33% tot 66% van de gevallen het niet noodzakelijk is om de brug in de spits te heffen. De partij stelde vervolgens voor om scheepvaart die afhankelijk is van tij wel in de spits door te laten, maar het andere scheepvaartverkeer te laten wachten om files niet te verergeren.

Minister Schultz laat inmiddels op Twitter weten: “Voor recreatieve jachten is de brug al dicht tijdens de spits. Voor de beroepsvaart gaat de brug alleen open tijdens de spits, als zij in verband met het getij binnen de spitstijd langs de brug moet. Om de bereikbaarheid van Spijkenisse voor zowel automobilisten als voor de hulpdiensten te waarborgen, worden de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug niet gelijktijdig voor scheepvaart geopend.”

Nissewaard Lokaal is verheugd met het nieuws. “Het is mooi dat minister Schultz open staat voor onze voorstellen en de bereikbaarheidsproblemen serieus neemt”, stelt fractievoorzitter Chris Hottentot. “En nog mooier dat hier zo snel besluiten over zijn genomen”. Volgens Nissewaard Lokaal zijn deze maatregelen niet genoeg om de bereikbaarheid voor de regio echt te verbeteren. De partij blijft dan ook lobbyen voor de snelle aanleg van de A4-zuid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *