Irritatie om brugopeningen

Nissewaard Lokaal gaat openingen in spits registeren

De Spijkenisser- en Botlekbrug zorgen dinsdagochtend 22 september voor veel vertraging, zo meldt Spieke.nl. Die morgen is de Spijkenisserbrug tussen half acht en half negen, tijdens het hoogtepunt van de spits, slechts 11 minuten open geweest voor wegverkeer. Files reikten tot diep in Spijkenisse. Door werk aan de op- en afritten van de A15 is Spijkenisse de komende drie weken alleen te bereiken via de Spijkenisserbrug of Botlekbrug.

De nieuwe partij Nissewaard Lokaal is de overlast spuugzat. De partij houdt de komende tijd het aantal brugopeningen bij, en de duur, met name in de spits. “Het is natuurlijk belachelijk dat de brug middenin de spits slechts 11 van de 60 minuten voor het wegverkeer beschikbaar is. Afgelopen vrijdag 18 september was het geen haar beter. Toen stond de brug tussen 17:12 uur en 18:19 uur in totaal ruim 44 minuten open. Het verkeer stond in Hoogvliet ruim 45 minuten vast, voor alles weer in beweging kwam”, vertelt Chris Hottentot, namens de partij.

Met het overzicht wil Nissewaard Lokaal bij wethouder Christel Mourik (VVD) afdwingen dat zij nieuwe afspraken maakt met Rijkswaterstaat. De partij wil dat overwogen wordt om, bij incidenten of wegwerkzaamheden op de A15, de Botlekbrug of de Spijkenisserbrug, beide bruggen niet te heffen in de spits.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *