Minister onderzoekt haalbaarheid voorstel Nissewaard Lokaal

Minister Melanie Schultz onderzoekt de haalbaarheid van een voorstel van Nissewaard Lokaal om via bewegwijzering automobilisten tijdig te informeren over brugopeningen van de nieuwe Botlekbrug. Dat valt te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad van 20 november.

Minister Schultz reageert hiermee op een brief van het actiecomité ‘Botlekbrug Claim’ dat bij haar klaagde over de vele storingen en heffingen van de brug in de spits. In haar brief belooft zij te onderzoeken of een app is te ontwikkelen die enkele minuten van te voren aangeeft wanneer de nieuwe Botlekbrug omhoog gaat. Daarnaast belooft zij ook te kijken naar de haalbaarheid van lichtkranten langs de wegen naar de brug. Die moeten aangeven over hoeveel minuten de brug richting de A15 geheven wordt. Dan kunnen bestuurders nog op tijd voor de Botlektunnel of Spijkenisserbrug kiezen.

Nissewaard Lokaal is verheugd dat de minister kijkt naar de bewegwijzering. Eerder liet Rijkswaterstaat de deur nog potdicht voor een dergelijke oplossing. De partij ziet minder in een oplossing door middel van een aparte app. “De gemiddelde automobilist wordt inmiddels doodgegooid met apps”, vertelt Chris Hottentot namens Nissewaard Lokaal. “Elke regio verzint wel een app. Je kunt maar één app tegelijk laten draaien op je scherm en per regio van app wisselen is ook geen verkeersveilige oplossing. Bovendien zijn er ook al mensen die andere apps hebben draaien, waaronder navigatie en file-informatie. Het zou mooier zijn als dit soort informatie juist in dit soort apps geïntegreerd kan worden.”

Het voordeel van bewegwijzering is dat automobilisten direct informatie krijgen op het moment dat zij dat nodig hebben, vindt Nissewaard Lokaal. “Automobilisten kunnen dan meteen de keuze maken brug of tunnel. Daar heb je dan geen app meer bij nodig. Tegenwoordig moet alles maar in een app, terwijl goede bewegwijzering nog steeds van grote waarde is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *