Raadsbreed: Succesvol eerste jaar

Half september 2015 zijn we begonnen als nieuwe partij. We moesten letterlijk opkrabbelen vanuit een achterstandspositie. Gedoe in de politiek wordt door kiezers en inwoners niet altijd gewaardeerd. Het was het begin van een hectisch politiek jaar, waar een hoop geregeld moest worden en we ons opnieuw moesten bewijzen. Terwijl de politieke besluitvorming gewoon verder ging. Toch hebben we sindsdien de weg naar boven gevonden.

In korte tijd hebben we onze naam vastgelegd en een website opgebouwd. Communiceren met onze inwoners was een belangrijk thema en is dat ook al die tijd gebleven. Wij zijn graag transparant in de dingen die wij doen. En onze website biedt ons de mogelijkheid om hierover transparant te zijn. En niet alleen onze website. Social media, met name Facebook, is een prachtig middel om inwoners op de hoogte te houden en om met hen te discussiëren. Met nul begonnen is onze Facebookpagina in krap zeven maanden tijd uitgegroeid tot de grootste politieke Facebookpagina in onze regio met meer dan duizend vind-ik-leuks.

En Facebook heeft ons veel gegeven. Met behulp van Facebook hebben wij jullie mening gevraagd over de bomenkap bij het voormalige Maranatha, zodat we jullie standpunten in de vergaderingen goed konden verdedigen. Via Facebook kwamen we de problemen met Willemsen De Koning op het spoor. Via Facebook kregen wij ook klachten dat de bijeenkomst met Rijkswaterstaat te laat was aangekondigd, waardoor mensen er niet bij konden zijn. Als proef hebben wij vervolgens deze bijeenkomst ook weer via Facebook live gestreamd. Het gevolg? Meer dan 800 mensen hebben de bijeenkomst of een deel ervan live gevolgd.

En via Facebook hebben we een idee voor het zaaien van bijenbloemzaad in de bermen van onze gemeente bij jullie voorgelegd. Hier werd enthousiast op gereageerd. Daarop hebben wij, in de laatste raad voor de vakantie, een motie erover ingediend. De raad stemde uiteindelijk unaniem in met het voorstel. En dat was niet alles. Via Facebook kwamen wij in contact met een inwoner van de Schenkel. Met deze persoon heb ik een gesprek gehad en een van de gezamenlijke ideeën die tijdens ons gesprek opkwam was om buslijn 81 door te trekken. Daardoor wordt de bus ook toegankelijk bewoners voor bewoners van Terras aan de Maas. Hierover wilde wij een motie indienen, maar voor deze in stemming kon worden gebracht had wethouder Christel Mourik al toegezegd om het voorstel van ons mee te nemen in de onderhandelingen.

Samen hebben we veel bereikt. Met jullie hulp. Om dat samen te onderstrepen hebben wij eind vorig jaar ook een politieke vereniging opgericht. Wij willen een echte ledenpartij zijn, voor en door inwoners. Het aantal leden neemt langzaam toe. Wil je lid worden? Meld je gerust aan. Afgelopen juni hadden wij, na de oprichtingsvergadering in december, de eerste ledenvergadering. Daar is het eerste vaste bestuur gekozen. Weer een mijlpaal en een zorg minder. Ook de partij staat na een opbouwperiode als een huis.

We hebben het vooraf niet durven dromen, maar het is uiteindelijk een mooi politiek jaar geworden. We hebben ons bewezen en kregen er veel vertrouwen voor terug. Het is na al dat werk voor partij, politiek en inwoners nu even tijd voor vakantie. Uiteraard blijven wij ook in de vakantieperiode klaar staan voor vragen vanuit de inwoners. Wij hopen straks in september weer op jullie te mogen rekenen. Samen staan we sterker.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantieperiode.

Chris Hottentot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *