Succesvolle oogst voor Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal heeft in de laatste raadsvergadering van het seizoen mooie resultaten geboekt. De gemeenteraad van Nissewaard stemde woensdagavond 7 juli unaniem in met een motie van Nissewaard Lokaal. De motie van de partij om in bermen bijenbloemzaad te planten werd mede ingediend door D66, ChristenUnie SGP en VVD en kon rekenen op steun van de hele raad en van de wethouder. Wel plaatste wethouder Mijnans de kanttekening dat bijenbloemzaad niet overal geplant kan worden. De gemeente gaat nu op zoek naar locaties waar bijenbloemzaad planten mogelijk is. De partij diende de motie in, omdat de gemeente meer kosten moet maken om onkruid te bestrijden. Bijenbloemzaad zorgt voor een diversiteit aan gekleurde bloemen, waardoor het aangezicht van de stad er niet op achteruit gaat.

Een andere motie van Nissewaard Lokaal, om raadsvergaderingen via beeld én geluid uit te zenden, is ingetrokken. De motie werd mede ingediend door PvdA, LOB en ChristenUnie-SGP, maar burgemeester Salet liet weten dat aan het eind van het jaar het contract met de huidige leverancier van diensten afloopt. De griffie gaat daarom kijken welke mogelijkheden er liggen bij het aangaan van een nieuw contract. Uitzendingen via beeld en geluid worden daarin specifiek meegenomen. Deze toezegging van de burgemeester was voldoende voor de partij, waardoor de motie van tafel kon.

Eerder haalde Nissewaard Lokaal een motie om buslijn 81 door te trekken naar Terras aan de Maas van tafel. Na aankondiging van de motie zegde wethouder Christel Mourik al toe om deze halte in de concessieonderhandelingen in 2018 mee te nemen.

Nissewaard Lokaal is tevreden. “We hebben dit jaar hard gewerkt om te komen waar we nu staan. Als dan drie van de drie moties van onze partij worden uitgevoerd dan kunnen we van een mooi succes spreken”, zei fractievoorzitter Chris Hottentot na afloop. Geen enkele andere partij wist alle ingediende moties uitgevoerd te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *