Nissewaard Lokaal grootste van Voorne-Putten

Nissewaard Lokaal is de grootste partij van Voorne-Putten. Op Facebook althans. In een recordtijd van nog geen acht maanden groeide de partij naar duizend vind-ik-leuks op het sociale medium. De partij is er blij mee en dankt de vele volgers voor hun steun en vertrouwen in de partij. “Zonder de steun van onze inwoners waren we in korte tijd nooit zo ver gekomen”, stelt Nissewaard Lokaal. De partij ziet in de steun een bewijs dat steeds meer mensen verandering willen in de gemeente. “De tijd van het grote geld smijten aan prestigeprojecten ligt achter ons.”

Nissewaard Lokaal gebruikt o.a. Facebook om te communiceren met haar achterban en de gevoelens te peilen aangaande verschillende onderwerpen. Recent werd Facebook nog gebruikt om de klachten te inventariseren rond de gevolgen van de aanbesteding van het WMO-vervoer aan Willemsen de Koning. Als enige partij hield Nissewaard Lokaal ook rekening met oudere, niet digitale, inwoners door ook om klachten per post te vragen. Eerder vroeg Nissewaard Lokaal ook al naar de mening rond de bomenkap op de locatie van Maranatha en de wens voor een nachtmetro.

Inmiddels kan de partij al terugkijken op een succesvolle periode. Naast de snelle groei op Facebook hebben voorstellen van de partij ook Minister Schultz weten te bereiken. In november maakte zij bekend dat schepen die niet in de spits langs de Spijkenisserbrug hoeven, dit buiten de spits moeten doen. Het voorstel van de partij om een informatiepaneel met voorspellende brugopeningen te plaatsen wordt door het ministerie onderzocht.

Nissewaard Lokaal is bijna acht maanden geleden opgericht en komt op voor de inwoners van Nissewaard. Zo was de partij een van de weinigen die luisterde naar de wens van de inwoners in het asieldebat in maart dit jaar. Inwoners van Nissewaard die willen meedenken en -praten over de koers van de partij kunnen voor slechts €5 per jaar lid worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *