Gemeente ondersteunt roep Nissewaard Lokaal

De gemeente Nissewaard ondersteunt de oproep van Nissewaard Lokaal om meer middenhuur te realiseren en de woonomgeving te verbeteren. Dat vertelde wethouder Jan- Willem Mijnans (ONS) tijdens de begrotingsraad. Tijdens de raad riep Nissewaard Lokaal om meer woningen te realiseren in de middenhuur sector. Volgens Nissewaard Lokaal ligt de focus teveel op koopwoningen in het hogere prijssegment. Maar door de gestegen woningprijs, ook in het lagere prijssegment, is er inmiddels een gat ontstaan tussen vraag en aanbod. Hierdoor kunnen mensen die scheefwonen niet altijd doorstromen, terwijl deze groep teveel verdiend voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een koophuis. Wethouder Mijnans liet weten dat bij overleggen rondom woningbouw het realiseren van woningen in de middenhuur sector hoog op het lijstje staat.

Daarnaast reageerde wethouder Mijnans ook positief op de oproep van Nissewaard Lokaal om meer milieucontroleurs in te zetten. Het is de partij een doorn in het oog dat er veel afval naast ondergrondse afvalcontainers wordt gezet. Nissewaard Lokaal ontvangt hierover regelmatig klachten van inwoners uit de gemeente.

Mijnans erkende het probleem en gaf aan dat er sinds de corona uitbraak een toename is vastgesteld van het aantal bijplaatsingen. Hij liet weten dat de gemeente de mogelijkheid bekijkt om een of twee BOA’s voorlopig te detacheren bij Reinis. Zo kan in nauwe samenwerking met Reinis dit probleem aangepakt worden.

Nissewaard Lokaal is tevreden dat het gemeentebestuur voortvarend met deze voorstellen aan de slag gaat. Wel betreurt Nissewaard Lokaal dat een meerderheid van de raad gestemd heeft tegen een verhuispas. Volgens de partij had dit ook de nodige afvaldumpingen kunnen voorkomen. Bovendien had het voorstel in een behoefte voorzien van veel inwoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *