Raadsmeerderheid tegen verhuispas voor bezoek gemeentewerf

Een meerderheid van de raad stemde tegen het voorstel van Nissewaard Lokaal om een verhuispas in te voeren voor 4 extra bezoeken aan de gemeentewerf bij verhuizingen. De raadsleden vonden een verhoging van de afvalstoffenheffing niet gepast. Tot ontsteltenis van fractievoorzitter Chris Hottentot.

Hottentot rekende de raad voor dat de verwachte extra kosten voor een dergelijke pas op €2 tot €3 per huishouden zouden komen op jaarbasis. Maar een meerderheid van de raad bleek niet van gedachte te veranderen. “Dus in plaats van een minimale stijging van €2 tot €3 voor iedereen, ziet u liever dat verhuizers hun afval op straat dumpen of een container huren voor €200,” vroeg Hottentot de andere raadsleden.

Uiteindelijk werd het voorstel met 22 stemmen tegen en 12 stemmen voor weggestemd. Opvallend, mede vanwege een slechte internetverbinding en de vermoeidheid op het late tijdstip, stemden twee raadsleden van ONS en VVD bij vergissing vóór de motie van Nissewaard Lokaal.

2 gedachten over “Raadsmeerderheid tegen verhuispas voor bezoek gemeentewerf”

  1. Belachelijk dat er geen rekening wordt gehouden met mensen die aan het verhuizen zijn. Wat ik ook niet begrijp is dat het extra zou moeten kosten. Wij zijn zelf verhuisd en hebben passen gebruikt van mensen uit onze omgeving die nog beurten over hadden. Ik ga ervan uit dat dit vaker gebeurt om niet voor extra kosten te komen te staan in de toch al duren verhuistijd. Er zijn mensen die in een jaar bijna geen stadswerf afval hebben en mensen die toevallig een extra willen gaan.

    Wij wonen nu in een flat en ik zie nu mensen verkeerd afval in de open containers gooien. Als voorbeeld, stukken piepschuim in de papier container.

  2. We betalen hier al genoeg in de pluk je kaal gemeente.
    Hondenbelasting die we nog steeds moeten betalen omdat de lui die in de gemeente zitten een hoge schuld hebben gemaakt en daar onze h.belasting voor gebruiken om dat af te betalen.
    We ruimen de poep op, scheiden plastic en karton maar nog steeds wordt er niks goedkoper! Geen trots voor deze pluk je kaal gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *