Gemeente Nissewaard: ‘Plan Waterland onuitvoerbaar’

Uit het haalbaarheidsonderzoek naar de gebiedsontwikkeling in Vlinderveen en Slakkenveen komt naar voren dat de huidige plannen onuitvoerbaar zijn. Dat laat de gemeente Nissewaard weten in een brief aan de raad en omwonenden. Volgens de gemeente is gebleken dat geen van de varianten op dit moment leidt tot een uitvoerbaar plan voor dit gebied. Wel ziet de gemeente aanknopingspunten om een aantal opgaven in de wijk in zijn totaal te bekijken, zo laat het gemeentebestuur weten.

De gemeente wil een eventuele gebiedsontwikkeling opnieuw bekijken, maar dan vanuit een bredere aanpak. Het gaat daarbij om zaken als wonen, economie, onderwijs, de buitenruimte en maatschappelijke functies. Wel wil de gemeente voor een dergelijke totaalaanpak de zaken in de juiste volgorde doen. Dat betekent dat de gemeente eerst keuzes zal maken over de huisvesting van de scholen in de wijk. In nauw overleg mét de schoolbesturen.

Nissewaard Lokaal is blij dat de gemeente een pas op de plaats maakt, maar heeft nog vragen. Zo bleek het huurcontract van ondernemers in het voormalige wijkcentrum al opgezegd. De partij wil nu weten of deze toch in het betreffende pand mogen blijven zitten. “Sommige ondernemers zijn bij het aangaan van het huurcontract niet gewaarschuwd voor de plannen door Realconomy,” vertelde fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal eerder dit jaar in de commissie. “Zij hebben toen flink geïnvesteerd in het pand. Daarnaast hebben ze door corona gebrek aan inkomsten gehad. Dat is niet eerlijk en bovendien kapitaalvernietiging.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *