Wethouder moet in gesprek met Waterland

Wethouder Igor Bal (VVD) zal in wijk Waterland veelvuldig op de koffie moeten. Aan het Vlinderveen wil projectontwikkelaar Realconomy een nieuwe flat bouwen. Hiervoor moeten o.a. het bestaande poolcentrum, de tattooshop en het fitnesscentrum wijken. Door de gebrekkige communicatie vanuit de gemeente, acties genomen door de projectontwikkelaar en ophef gecreëerd door bepaalde partijen ontstond onrust in de wijk. Daarom wilde Nissewaard Lokaal het onderwerp bespreken tijdens de commissie Leefomgeving, afgelopen dinsdag 25 mei. De partij kreeg bijval voor dit verzoek van meerdere partijen.

Van ondernemers kreeg Nissewaard Lokaal te horen dat het huurcontract al was opgezegd. Volgens fractievoorzitter Chris Hottentot was dit oneerlijk zaken doen vanuit de ontwikkelaar. “Sommige ondernemers zijn bij het aangaan van het huurcontract niet gewaarschuwd voor de plannen door Realconomy,” vertelde Hottentot in de commissie. “Zij hebben toen flink geïnvesteerd in het pand. Daarnaast hebben ze door corona gebrek aan inkomsten gehad. Dat is niet eerlijk en bovendien kapitaalvernietiging.”

Oorverdovend stil
Volgens Hottentot hebben de ondernemers Bal meerdere keren benaderd, maar bleef het vanuit de wethouder oorverdovend stil. Bal erkende door een ondernemers benaderd te zijn, maar vertelde wel gereageerd te hebben. Alleen na een tweede mail had hij niet meer terug gereageerd, omdat hij in herhaling meende te vallen.

Betere communicatie
Bal erkende dat de communicatie beter had gekund en gaf aan dat er inmiddels wel contact wordt gezocht met bewoners en ondernemers. “Ik zal veel koffie gaan drinken in de wijk,” vertelde hij de commissieleden. Wel gaf Bal aan dat de gemeente niet gaat over de huurcontracten, maar het probleem wel aan te kaarten bij de ontwikkelaar. Daarnaast heeft Bal toegezegd om de uitwerking van het haalbaarheidsonderzoek eerst te delen met de commissie Leefomgeving en alleen als er draagvlak is vanuit de raad het plan voort te zetten.

Gesprek
Nissewaard Lokaal is blij met de toezeggingen. “Het is goed dat Nissewaard Lokaal het onderwerp heeft laten agenderen voor de commissie Leefomgeving,” vertelt Hottentot. “Hierdoor werd wethouder Bal wel gedwongen om meer te doen aan communicatie met de directe omgeving.” De eerste stappen zijn gezet. Afgelopen vrijdag had wethouder Bal al een eerste gesprek met de Stichting WaterlandSpijkenisse.

1 gedachte over “Wethouder moet in gesprek met Waterland”

  1. Marius van Vliet.

    Kan ik lid van Nissewaard Lokaal langsgaan bij de ondernemers van Waterland gaan om Nissewaard Lokaal op de hoogte te houden over de ontwikkeling en?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *