Begroting 2016: bereikbaarheid verslechterd

De bereikbaarheid is de laatste tijd alleen maar verslechterd. Dat heeft Nissewaard Lokaal gezegd tijdens de begrotingsbehandeling in de raad van 11 november j.l. De partij eist meer daadkracht van de wethouder in de overleggen met Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf. “Ik heb in mijn leven veel dingen tegen mij horen zeggen”, verdedigde wethouder Christel Mourik (VVD) zich. “Maar gebrek aan daadkracht is daar niet één van”. Het CDA viel haar bij door te stellen dat zij op het gebied van bereikbaarheid zich goed inzet. De VVD, waarvan raadslid Alexander Scheek zelfs een rechtszaak wil starten tegen Rijkswaterstaat vanwege het gebrek aan oplossingen voor de regio, onthield zich in deze discussie van commentaar.

Volgens Nissewaard Lokaal is de situatie rond de bereikbaarheid de laatste maanden alleen maar verslechterd, ondanks de vele overleggen die de wethouder zegt te hebben met Rijkswaterstaat en Havenbedrijf. “Zo komt er een doseerlicht bij de oprit naar de A15 en leidt de aangepaste oprit naar Spijkenisse tot meer files, omdat vier rijbanen moeten samenvoegen tot twee”, vertelde fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “De doseerlichten moeten weg. Als dit niet kan, dan moet het verkeer goed geïnformeerd worden vóór een brug opengaat, zodat automobilisten de juiste keuze kunnen maken. Nu passeren ze het bord en luttele seconde er na kan de brug opengaan. Of erger, weer eens in storing staan.”

Vrij baan
Volgens Nissewaard Lokaal lijkt het erop dat vracht- en scheepvaartverkeer vrij baan krijgen ten koste van het verkeer van en naar Voorne-Putten. “Terwijl een goede bereikbaarheid wel van belang is om onze stad aantrekkelijk te houden voor inwoners. Hiermee ondersteunen we de lokale economie. Meer mensen geven meer geld uit in onze gemeente en leveren ook meer op voor de gemeentekas”, hield Hottentot de raad voor.

Opkomen voor inwoners
Nissewaard Lokaal hoopt dat de wethouder meer opkomt voor de belangen van de inwoners en minder meegaat in de visie van Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf. De partij heeft er nogmaals op gehamerd om zo snel mogelijk met Rijkswaterstaat de opties te bespreken om de brug in de spits minder te heffen. Daarnaast wil de partij dat de informatieborden ‘brug open’ beter worden, waardoor automobilisten op tijd gewaarschuwd worden en de juiste keuze kunnen maken, zonder voor een open Botlekbrug te komen te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *