Doseerlichten voor Botlektunnel

Rijkswaterstaat wil automobilisten van Voorne-Putten dwingen de nieuwe Botlekbrug te nemen. Dat staat in het AD/Rotterdams Dagblad van 24 oktober j.l. Om dit te realiseren zijn er doseerlichten geplaatst voor de oprit met de A15. Het gevolg? Een langere wachttijd voor de oprit en mogelijk filevorming vanaf de Groene Kruisweg.

“Dit is dus puur een vorm van automobilistje pesten”, reageert Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal op dit nieuwe bericht. “Rijkswaterstaat werd gedwongen om alsnog een afslag naar Spijkenisse te houden, zeer tegen de zin in. Dit is blijkbaar het antwoord om verkeer toch te dwingen de Botlekbrug te nemen. Met het risico dat deze net opengaat als je er aan komt rijden. Of erger, in storing blijft staan”.

Nissewaard Lokaal wil aandringen om deze doseerlichten weer te verwijderen, zeker als dit leidt tot meer file op de Groene Kruisweg. Indien dit niet mogelijk is, dan mogen de lichten alleen werken als voor 100% gegarandeerd kan worden dat de brug niet meer in storing kan staan. “En die garantie kan Rijkswaterstaat nog lang niet geven”, aldus Hottentot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *