Vragen grofvuilbeleid Reinis

Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over het brengen van grofvuil bij Reinis. Onlangs werd bekend dat Reinis de regels heeft aangescherpt en bezoekers met bedrijfsbusjes de toegang wordt geweigerd. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen bedrijfs- en particulierafval. Nissewaard Lokaal is verbijsterd. Eind 2016 besloot de gemeenteraad van Nissewaard om voor het ophalen van grofvuil geld te vragen. Doel was dat meer inwoners hun afval naar de werf zouden brengen.

“Onze partij erkent dat het niet de bedoeling is dat bedrijfsafval op onze werf wordt gedumpt,” stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Maar nu worden inwoners die passend vervoer weten te regelen om hun grofvuil weg te brengen gestraft. Wat wil de gemeente nu,” vraagt Hottentot zich af. “Zelfs een inwoner die een passend huurbusje wist te regelen om het grofvuil langs te brengen, werd in eerste instantie aan de poort geweigerd.” Nissewaard Lokaal eist nu duidelijkheid van de gemeente.

De partij wil weten of het gemeentebestuur heeft ingestemd met deze maatregelen en wat het bestuur van deze maatregelen vindt. Ook vraagt Nissewaard Lokaal zich af hoe er wordt omgegaan met zzp’ers die regelmatig alleen een zakelijke auto hebben. Hoe gaat Reinis onderscheid maken tussen particulier en bedrijfsafval? Daarnaast wil Nissewaard Lokaal weten hoe inwoners voortaan groot afval moeten langs brengen. Bijv. na verbouwing van een keuken? Bovendien wil Nissewaard Lokaal weten welke oplossing de gemeente ziet om alsnog het afval zonder bedrijfsbus bij Reinis af te leveren. Tenslotte wil Nissewaard Lokaal weten of het gemeentebestuur bereid is om het grofvuil weer gratis op te laten halen. Al eerder pleitte de partij hiervoor.

Bijlage:
Schriftelijke vragen afval via bedrijfsbusjes

1 gedachte over “Vragen grofvuilbeleid Reinis”

 1. S. Punselie-Viola

  Was het nooit niet de bedoeling dat bij reinis spijkenisse bedrijfsafval gebracht werd???
  Raar……
  Een zzp’er die gewoon een rekening had lopen voor zijn bedrijfsafval mag nu per 1 augustus niet meer komen, daarvoor wel!
  Wij hebben zo vaak met onze bedrijfsbus huis/tuin afval weggebracht.
  Er werd dan soms wel gevraagd wat wij wilden weggooien en soms werd er dan even in de bus gekeken….mijn man is stukadoor en dat staat ook op onze bus, dus als je met een heleboel tuinafval komt is het toch duidelijk dat dit niet afval van het stucadoren is..
  Maar wat nu als er een hovenier komt, ik snap best dat dit een moeilijk verhaal is, maar er moet toch een andere oplossing voor zijn.
  M.vr.gr Sandra Punselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *