‘Houd ophalen grofvuil kosteloos’

Nissewaard Lokaal wil dat het afhalen van grofvuil kosteloos blijft voor inwoners. De partij dient woensdag in de raad een amendement (een wijzigingsvoorstel) in om dit mogelijk te maken. Vorige week maakte de gemeente al bekend dat er voortaan voor het ophalen van grofvuil betaalt moet gaan worden. Dit schoot bij veel inwoners van de gemeente in het verkeerde keelgat. Nissewaard Lokaal vindt het opvallend dat de gemeente dit besluit al kenbaar heeft gemaakt, terwijl de raad hierover nog moet beslissen in de vergadering van 7 december.

Inwoners maken zich zorgen dat de gemeente gaat verloederen, omdat niet iedereen in staat is om het afval langs te brengen of financieel in staat is om ervoor te betalen. Dit werkt illegale dumping of bijplaatsingen in de hand, zo vrezen zij. Bovendien is de vraag wie voor de bijgeplaatste spullen moet betalen.

Nissewaard Lokaal deelt de zorgen van de inwoners en wil daarom voorstellen om niets aan de oude situatie te veranderen. De huidige tarieven blijven, met in acht neming van inflatie, zoals ze zijn en het afhalen van grofvuil blijft in dat geval gratis.

Tijdens de raadsvergadering van 7 december a.s. wordt duidelijk of de gemeenteraad met het voorstel van Nissewaard Lokaal instemt.

1 gedachte over “‘Houd ophalen grofvuil kosteloos’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *