Raad beslist: betalen voor ophalen grofvuil

Inwoners die grofvuil willen laten ophalen zullen hiervoor toch moeten betalen. De raad van de gemeente Nissewaard heeft dat besloten tijdens de raadsvergadering van 7 december j.l. Een amendement van Nissewaard Lokaal om dit in 2017 kosteloos te houden, werd massaal weggestemd. Geen enkele andere partij steunde het wijzigingsvoorstel.

De partijen zijn van mening dat de vervuiler moet betalen. Deze opmerking was tegen het zere been van Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Het zijn vaak ouderen of sociaal zwakkeren die het vuil niet weg kunnen brengen. Of je het brengt of laat halen, in beide gevallen biedt je grofvuil aan”, zei hij. Volgens wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) is er aan die groep gedacht. Hiervoor wordt maatwerk aangeboden. Dit wordt echter niet openlijk gecommuniceerd. Het grote probleem van maatwerk, vond Hottentot, dat mensen hiervan niet op de hoogte zijn en er zelf daarom niet snel naar zullen vragen.

Volgens Mijnans zou het kosteloos ophalen van afval uiteindelijk veel duurder uitpakken, omdat alle afval dan op één hoop gaat. Opvallend was dat hij later zei dat in de nieuwe, betaalde situatie een treintje gaat rijden, zodat afval wel gesorteerd kan worden. “Waarom kan dit dan niet in de huidige situatie”, vroeg Hottentot zich na afloop af.

Uiteindelijk stemde Nissewaard Lokaal daarom tegen de belastingverordening afvalstoffenheffing 2017.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *