Twee ambulances op Voorne-Putten ’s nachts en in weekenden

Er zijn slechts twee ambulances beschikbaar op heel Voorne-Putten ’s avonds, ’s nachts en in de weekeinden. Dat blijkt uit beantwoording op schriftelijke vragen van Nissewaard Lokaal. De partij vindt dit onacceptabel. Volgens de beantwoording van het college bewegen de ambulances zich, volgens een dynamisch ambulance managementsysteem van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, zodanig dat de responstijden in het verzorgingsgebied gewaarborgd blijven. Nissewaard Lokaal is hier niet van overtuigd. “Juist ’s avonds en ’s nachts is de spoedeisende hulp in het Spijkenisse MC gesloten. Bovendien zitten we hier in een kwetsbare regio, slechts bereikbaar met kwetsbare bruggen en zware industrie in de nabije omgeving. Twee ambulances op 150.000 mensen is onacceptabel,” stelt de partij in reactie op de antwoorden.

Aanleiding voor de vragen vormde een noodgeval in Zuytland Buiten, waarbij de ambulance de aanrijtijd van 15 minuten niet heeft gehaald. De ambulance moest uit Rotterdam komen, wat in de beantwoording van het gemeentebestuur is bevestigd. De oorzaak van het niet halen van de aanrijtijd is niet bekend. Het gemeentebestuur vermoedt dat dit komt doordat ambulancepersoneel bij aankomst in het park moest zoeken naar het juiste huisje.

De partij vindt het zorgelijk dat er slechts twee ambulances beschikbaar zijn en hulpdiensten uit Rotterdam moeten komen in noodgevallen, juist op momenten dat de regio op zijn kwetsbaarst is. Nissewaard Lokaal wil meer duidelijkheid over aanrijtijden en beschikbaarheid. In de eerstvolgende commissie zal de partij de mening van de andere politieke partijen vragen en aandringen op informatie én betere maatregelen.

Bijlage:
Beantwoording schriftelijke vragen Nissewaard Lokaal Over Ambulancezorg

1 gedachte over “Twee ambulances op Voorne-Putten ’s nachts en in weekenden”

  1. Jolanda van t Wout

    Het SMC ( vh Ruwaard v Putten ziejenhuis) weer 24/7 open stellen. Misschien is de aanrij tijd dan wel haalbaar want nu kom je Spijkenisse amper uit met alle wegwerkzaamheden. Voorne Putten hoort gewoin weer een eugen ziekenhuis te hebben. Sluit er maar 1 in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *