Vragen over hulpverlening

Nissewaard Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over een incident rond hulpverlening in Zuidland. De ambulance wist de plek van het incident niet binnen 15 minuten te bereiken, omdat de ambulance – volgens de beheerder van de Facebookpagina Hulpverlenings-nieuws – vanuit Rotterdam moest komen én de betreffende plek niet direct wist te vinden. Volgens de beheerders staan er geen ambulances meer in Spijkenisse om in noodsituaties uit te rukken. Nissewaard Lokaal wil daarom weten hoe de spoedzorg op het eiland momenteel geregeld is.

“Wij willen van het college weten wat er deze avond precies is voorgevallen”, zegt Chris Hottentot, namens Nissewaard Lokaal. “Daarnaast willen wij weten welke ambulances wanneer op het eiland gestationeerd staan. Als het gerucht klopt dat de ambulances niet meer in Spijkenisse staan gestationeerd, al is het maar in de weekenden, dan is dit onacceptabel. We zitten in een kwetsbare regio, alleen bereikbaar via meerdere bruggen. Die ook nog wel eens in storing staan. Het minste wat we mogen verwachten is dat er voldoende ambulances aanwezig zijn om direct uit te kunnen rukken voor noodzakelijke hulpverlening.”

Mochten er inderdaad op bepaalde tijden geen ambulances meer in Spijkenisse gestationeerd staan, dan zal Nissewaard Lokaal bij de burgemeester aandringen dit zo snel mogelijk terug te draaien. “Het is dan onaanvaardbaar dat een gemeente van 85.000 inwoners, zonder eigen spoedeisende hulp, geen enkele ambulance gestationeerd heeft binnen de gemeentegrenzen,” besluit Hottentot.

Bijlage:
schriftelijke vragen (PDF)

2 gedachten over “Vragen over hulpverlening”

  1. Ingrid de Bruijn

    Volgens Martijn, beheerder van de bewuste FB pagina worden beschikbare ambulances ook veel gebruikt om mensen te vervoeren van het Ruwaard naar een ziekenhuis buiten ons eiland, zoals Rotterdam en Dirksland. En als er dan een 112 melding komt, moet men vanuit Rotterdam aanrijden. Feit is wel dat ambulances met name in het weekend en in de avond/nacht te lang onderweg zijn. Ik was aanwezig bij het genoemde incident. Echt raar om te zien hoe een ambulance de weg niet kan vinden. Uiteindelijk hebben we hem de goede kant op geholpen en laten we hopen dat ze op tijd waren…. maar wat is op tijd?

    1. Chris Hottentot

      Het klopt dat ambulances ook ingezet worden om patiënten naar ziekenhuizen te vervoeren, maar dit is vaak in de ‘daluren’, als deze ambulances gemist kunnen worden en tijdens de openingstijden van de ziekenhuispoli’s. Dit zou dus niet ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend moeten zijn. We hopen daarin helderheid te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *