Schriftelijke vragen beantwoord

In april 2016 had Nissewaard Lokaal schriftelijke vragen gesteld over de uitval van de calamiteitenzender Radio Rijnmond als gevolg van een brand in de toren aan de Waalhaven. Bovendien had de partij in november vragen gesteld over de financiële gevolgen rond Terras aan de Maas in verband met onder verscherpt toezichtplaatsing van Humanitas Huisvesting. Op beide vragen zijn in de loop van het jaar antwoorden gekomen. Hieronder vatten wij de beantwoording kort samen.

Calamiteitenzender
Volgens het college wordt er in het geval van calamiteiten niet meer alleen verwezen naar Radio Rijnmond als calamiteitenzender. Inmiddels is er een mix aan middelen om inwoners uit deze regio te informeren. De kern hiervan wordt gevormd door de website rijnmondveilig.nl. Waar in het verleden vooral naar Radio Rijnmond werd gewezen, wordt nu vooral doorverwezen naar de website. Deze vormt de basis in combinatie met NL-alerts en de sirenes.
Bij uitval van de zender Radio Rijnmond neemt Omroep West de uitzendingen over en zendt deze uit tijdens een calamiteit. Streekomroep LINQ is bereid om uitzendingen van Radio Rijnmond op haar zender ook door te zenden in geval van een calamiteit.

Humanitas
De gemeente Nissewaard loopt geen risico’s door het onder toezicht stellen van Humanitas Huisvesting. De gemeente staat garant voor 50 zorgappartementen van FoMaVa Spijkenisse. Deze stichting is ook eigenaar van de woningen. Stichting Humanitas Huisvesting verhuurt deze woningen. Mocht Humanitas Huisvesting failliet gaan dan heeft dit geen gevolgen voor FoMaVa. Een andere partij kan dan de verhuur overnemen. Voor de inwoners zijn er ook geen problemen te verwachten. De zorg wordt verleend door de stichting Humanitas Thuiszorg, dit is een andere tak dan Humanitas Huisvesting.

Voor wat betreft de bouw van de tweede toren van Terras aan de Maas, heeft de stichting Humanitas Huisvesting al eerder aangegeven niet de verhuringen voor huisvesting te kunnen doen. De gemeente voert hierover gesprekken met een belegger.

Voor Nissewaard Lokaal zijn de vragen hiermee afgedaan. Wel krijgt de partij signalen dat zorg in Terras aan de Maas ondermaats is. De partij voert hierover binnenkort gesprekken met inwoners.

Volledige schriftelijke vragen en antwoorden:
Calamiteitenzender Radio Rijnmond
Onder toezicht stelling Humanitas Huisvesting

1 gedachte over “Schriftelijke vragen beantwoord”

  1. E. van Wijnen- van den Akker

    Wordt het niet eens tijd dat de bouwput tussen het Terras aan de Maas en de Rokade wordt opgeruimd en de gele bouwkeet na ruim 4 jaar verdwijnt?
    De gemeente zegt al die tijd al in gesprek te zijn met beleggers. Gemeente neem je verlies en maak het netjes voor de huidige bewoners!!!
    Het is geen reclame voor de omgeving en de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *