Vragen over financiële situatie Humanitas

Gemeente borg voor € 7,32 miljoen

Nissewaard Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over de financiële situatie rond Humanitas. Afgelopen woensdag werd bekend dat woningcorporatie Humanitas Huisvesting onder verscherpt toezicht is komen te staan vanwege een zwakke financiële situatie. De Autoriteit woningcorporaties heeft de Stichting Humanitas opgedragen om voor half november met een herstructureringsplan te komen. In Spijkenisse biedt Humanitas zorgwoningen aan in de torenflat Terras aan de Maas.

Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen over de huidige gang van zaken, omdat de gemeenteraad in 2012 heeft besloten om voor € 7,32 miljoen garant te staan voor 50 zorgwoningen. De partij wil weten welke gevolgen een mogelijk faillissement kan hebben voor de gemeente. De voorloper van Nissewaard Lokaal heeft destijds tegen deze borgstelling gestemd, omdat het toenmalige voorstel te ‘mistig’ was.

Daarnaast wil Nissewaard Lokaal weten wat er met de woningen en de geboden zorg gebeurt mocht Humanitas alsnog failliet gaan. Bovendien is de partij nieuwsgierig wat de huidige situatie betekent voor de bouw van de geplande tweede toren van Terras aan de Maas.

2 gedachten over “Vragen over financiële situatie Humanitas”

  1. ik ben ook heel benieuwd, zie het antwoord hier op Facebook bij jou wel verschijnen.
    Is er trouwens al een vervanger gevonden door de gemeente voor de Leeuw van Putten dat het beheer doet voor de gemeente in Rokade ?

    1. Chris Hottentot

      Hoi Wim, wij zijn niet op de hoogte dat er naar een vervanger gezocht zou worden. Kan je ons daar meer over vertellen? Desnoods over mail of per telefoon. Dan zullen we er eens navraag naar doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *