Precarioheffing een feit

Evides is begonnen met het incasseren van de precarioheffing bij de klanten van het bedrijf. Meerdere personen die de factuur inmiddels ontvangen hebben, melden dat zij per maand meer dan €3 aan precarioheffing moeten afdragen. In de raad van 1 februari vroeg Nissewaard Lokaal of er al terecht wordt geïncasseerd, aangezien het heffen van precario landelijk nog ter discussie staat.

Wethouder Martijn Hamerslag (ONS) liet weten dat de heffing terecht is. De gemeente mag in elk geval in 2017 precario heffen. Of dit ook nog in de daaropvolgende jaren geheven mag worden, wordt later dit jaar bekend. Evides is daarom dit jaar meteen begonnen met het doorberekenen van de precariokosten aan de klanten.

Hamerslag beloofde in maart te komen met een voorstel hoe deze precariobelasting terugbetaald gaat worden aan de inwoners. Of dit betekent dat inwoners het bedrag rechtstreeks teruggestort krijgen of dit op een andere manier wordt gecompenseerd is nog niet duidelijk.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad tot het heffen van precario op kabels en leidingen. Nissewaard Lokaal was hier tegen, omdat volgens de partij de kosten worden doorberekend aan de inwoners van de gemeente. Hierdoor ziet de partij precario als een verkapte belastingverhoging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *