Nissewaard maakt bezwaar tegen overgang Oudenhoorn

De gemeente Nissewaard wil bezwaar maken tegen de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Een meerderheid van de commissie Bestuur lijkt dit bezwaar te steunen. Naast ONS, SP en ChristenUnie/SGP, kreeg het gemeentebestuur ook steun van VVD. De gemeente vindt het niet de taak van de provincie om te besluiten over een grenscorrectie. Bovendien vinden de partijen dat er te weinig tijd is om tot een gewogen besluit te komen.

Deze partijen konden niet rekenen op de steun van Nissewaard Lokaal. In de commissie zei fractievoorzitter Chris Hottentot: “Wij zullen niet instemmen met dit voorstel. Wij zitten niet te wachten op een loopgravenoorlog met de provincie. Daar winnen we niets bij. Het kost geld en tijd en het zet kwaad bloed bij provincie en omliggende gemeenten.”
De partij gunt Oudenhoorn een overgang naar Hellevoetsluis. Dat er te weinig tijd is, gaat er niet in bij Nissewaard Lokaal. “Na het eerste voorstel en de berekeningen was er geen wens tot bemiddeling en gingen de hakken in het zand. Daardoor is veel tijd verloren gegaan.”

Nissewaard Lokaal haalde uit naar de partijen die de overgang dwarsbomen. “Er was uiteindelijk overeenstemming over een vergoeding. Een redelijk bedrag en een redelijke oplossing voor deze kwestie. Maar een meerderheid, en 2 vakantiegangers, verhinderden dit. De vergoeding voor Oudenhoorn valt nu €1,4 miljoen lager uit. Dankzij ONS, CU/SGP en SP krijgen we dus een lagere vergoeding. En wie gaat daar voor bloeden? Onze inwoners,” zo stelde Hottentot.

In de raad van 13 september besluit de gemeenteraad tot het indienen van de zienswijze. Mocht de provincie de zienswijze naast zich neerleggen, dan rest de gemeente alleen nog maar een gang naar de rechtbank om te verhinderen dat Oudenhoorn overgaat. Nissewaard Lokaal betreurt dat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *