Tegenstem Oudenhoorn kost € 1,4 miljoen

De tegenstemmen van ONS, SP en ChristenUnie/SGP, en de afwezigheid van twee raadsleden van D66 en CDA, kosten de inwoners naar alle waarschijnlijkheid € 1,4 miljoen. Dat blijkt uit het provinciaal eindbod dat vandaag bekend is gemaakt. In de raad van 17 mei jl. stemden de partijen tegen een bod van € 10,9 miljoen voor de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Volgens de partijen was er meer tijd nodig om alles door te berekenen. Bovendien vonden de partijen het niet aan de provincie om te besluiten over de overgang van Oudenhoorn.

Desondanks trekt de provincie Zuid-Holland nu de regie naar zich toe. De provincie wil de overgang rond hebben voor 1 januari 2018 en heeft de procedure hiervoor in gang gezet en de berekening opnieuw laten valideren. Deze komt nu €1,4 miljoen lager uit. Nissewaard Lokaal vreesde al dat de gemeente uiteindelijk minder geld zou krijgen dan was uit onderhandeld. Volgens de partij zijn de inwoners van Nissewaard juist het slachtoffer geworden door dit staaltje blufpoker van ONS. “De arrogantie van ONS wordt weer afgestraft en opnieuw zijn de inwoners de dupe,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. Al eerder noemde burgemeester Salet de stemming al een pyrrusoverwinning.

Volgens Hottentot levert een gat van € 1,4 miljoen problemen op voor de komende begrotingen. “Deze stond er al niet rooskleurig voor. Ik hoop dat deze partijen straks een goede uitleg hebben voor de kiezers tijdens de aankomende verkiezingen als blijkt dat we financieel zwaarder worden getroffen,” zegt Hottentot.

1 gedachte over “Tegenstem Oudenhoorn kost € 1,4 miljoen”

  1. Corrie van Hoorn-Bijkerk

    Als de verkiezingsstrijd losbarst dit flink onder hun neus blijven wrijven, want aanhangers van deze partijen hebben nogal de neiging om alles met de mantel der liefde te bedekken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *