Nissewaard Lokaal verbolgen: toch slechts 4 metro’s per uur tijdens werkzaamheden

Nissewaard Lokaal is verbolgen. Uit de metrodienstregeling van eind juli blijkt dat de metro tijdens de zomervakantie toch slechts 4 keer per uur rijdt in de spits. De partij waarschuwde hier al eerder voor, maar wethouder Igor Bal (VVD) wist de gemeenteraad gerust te stellen. Ondanks de zomerdienstregeling en de werkzaamheden aan het metrospoor tussen Spijkenisse en Hoogvliet, zou er op de D-lijn elke 7,5 minuut een metro rijden en op de C-lijn elke 15 minuten. Tegelijkertijd wordt er de gehele zomervakantie aan de Aveling gewerkt. De bereikbaarheid zou daarmee niet in het geding komen. De werkzaamheden aan de Aveling-Noord geven, volgens Bal, niet zo’n verhoging aan reizigersaantallen dat er een capaciteitsprobleem in de metro wordt verwacht, indien deze elke 7,5 minuten rijdt.

Eerder klaagde Nissewaard Lokaal al bij het gemeentebestuur, dat er gelijktijdig werkzaamheden plaatsvonden aan het metrospoor en aan de Aveling. “Het is schofterig en volkomen respectloos naar onze inwoners,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot hier eerder over. “Het lijkt wel of gemeente Rotterdam en RET maling hebben aan de problemen waar onze inwoners mee worden geconfronteerd. Hoe moeten onze inwoners nu van het eiland afkomen? Zowel verkeer als metro wordt nu afgeknepen, maar daar lijkt men totaal geen rekening mee te houden.”

Naar aanleiding van de zorgen van Nissewaard Lokaal, stuurde Bal een reactie aan de gemeenteraad. De frequentie van metrolijn D zou van 2 metro’s elke 10 minuten naar 2 metro’s elke 15 minuten gaan. Inmiddels blijkt uit de dienstregeling van RET van eind juli dat maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli metrolijn C helemaal niet rijdt tussen Spijkenisse en Hoogvliet en metrolijn D slechts één keer per 15 minuten. Tussen Hoogvliet en Rotterdam Centraal rijdt de metro wel elke 7,5 minuten. Alleen op vrijdag 26 juli lijkt de metro elke 7,5 minuten het volledige traject te rijden. De dienstregeling voor augustus is nog niet terug te vinden.

Nissewaard Lokaal wil in de raad van woensdag 3 juli opheldering van de wethouder. “Onze partij wil weten waarom eerder toegezegde afspraken niet worden nagekomen,” vertelt Hottentot. “Het kan niet zo zijn, dat er geen alternatief meer over is en onze eigen bewoners op het eiland aan hun lot worden overgelaten.”

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal verbolgen: toch slechts 4 metro’s per uur tijdens werkzaamheden”

  1. Riet Vermeer

    Helemaal met je Eens,Dit is van de gekte denken ze niet na .Men moet werken in Rotterdam naar de Ziekenhuizen daar .
    .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *