Nissewaard Lokaal woest om werkzaamheden Aveling én metrospoor

Nissewaard Lokaal heeft woest gereageerd op het nieuws in het AD/Rotterdams Dagblad vandaag. Deze krant meldde dat naast de werkzaamheden aan de Aveling deze zomer, op hetzelfde moment ook werkzaamheden aan het metrospoor plaatsvinden. Hierdoor zullen er in dezelfde periode ook minder metro’s rijden. De partij is van mening dat er beter afgestemd had moeten worden. “Het is niet de eerste keer dat er in de zomer tegelijkertijd werkzaamheden plaatsvinden aan de weg en het metrospoor,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Ook toen leverde dit veel problemen op rond de bereikbaarheid.”

Nissewaard Lokaal heeft er begrip voor dat werkzaamheden met name in rustige perioden plaatsvinden. Dat er meerdere werkzaamheden tegelijk zijn gepland en inwoners beperkt worden in hun mobiliteit kan niet rekenen op enig begrip van de partij. “Het is schofterig en volkomen respectloos naar onze inwoners,” stelt Hottentot. “Het lijkt wel of gemeente Rotterdam en RET maling hebben aan de problemen waar onze inwoners mee worden geconfronteerd. Hoe moeten onze inwoners nu van het eiland afkomen? Zowel verkeer als metro wordt nu afgeknepen, maar daar lijkt men totaal geen rekening mee te houden.”

Nissewaard Lokaal wil wethouder Igor Bal op het matje roepen en aandringen om een van de twee werkzaamheden van de planning te laten halen. “Het kan niet zo zijn, dat er geen alternatief meer over is voor onze eigen bewoners op het eiland,” besluit Hottentot. Bovendien eist Nissewaard Lokaal dat werkzaamheden in de toekomst met elkaar worden afgestemd, zodat er altijd een volledig alternatief beschikbaar blijft.

2 Comments

Laat een reactie achter