RET: Werkzaamheden metrospoor in zomer leidt niet tot overlast

De werkzaamheden aan het metrospoor, die gelijktijdig vallen met de renovatie van de Aveling, leidt niet tot overlast. Dat laat wethouder Igor Bal (VVD) weten aan de gemeenteraad, na de RET te hebben geraadpleegd. Volgens de RET zorgen de werkzaamheden niet voor een nog lagere frequentie. De frequentie van metrolijn D gaat van 2 metro’s elke 10 minuten naar 2 metro’s elke 15 minuten. De werkzaamheden aan de Aveling-Noord geven niet zo’n verhoging aan reizigersaantallen dat er een capaciteitsprobleem in de metro wordt verwacht.

Volgens Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal is deze constatering iets te kort door de bocht. “Er wordt niet toegelicht hoeveel extra reizigers er verwacht worden. Hoe is dan te bepalen of deze aantallen niet zo veel toenemen,” zo vraagt hij zich af.

Wel is er een lichtpuntje. Vier maal per jaar vindt er een afstemoverleg plaats; BEREIK Voorne-Putten. In dit overleg worden wegwerkzaamheden in de regio zoveel mogelijk afgestemd tussen wegbeheerders, openbaar vervoer en hulpdiensten. Stadsbeheer Verkeer neemt namens Rotterdam deel aan het afstemoverleg. Gekeken wordt nu of het mogelijk is dat RET ook aansluit bij dit afstemoverleg.

Nissewaard Lokaal hoopt dat hierdoor betere afstemming plaatsvindt en werkzaamheden niet meer gelijktijdig plaatsvinden. “De zomervakantie is een rustige periode om zonder al te veel overlast werkzaamheden door te voeren, maar dan moet niet iedereen op zijn eigen eilandje hetzelfde besluiten,” stelt Hottentot.

De commissie Leefomgeving wordt in april verder geïnformeerd over de werkzaamheden aan de Aveling-Noord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *