Motie uitgesteld

Een aangekondigde motie door Nissewaard Lokaal om een locatie voor een evenemententerrein te onderzoeken is door recente ontwikkelingen uitgesteld. Een van de voorkeurslocatie was het terrein waar voorheen middelbare school De Oude Maas op was gevestigd. Het terrein stond echter in de boeken als geplande woningbouwlocatie. In de Kadernota werd helaas duidelijk dat de financiële vooruitzichten slecht zijn. Gewijzigde regelgeving door het Rijk dwingt de gemeente om meer geplande bouwgronden te ontwikkelen, waardoor de Oude Maaslocatie niet meer geschikt is voor de aanleg van een evenemententerrein.

Nissewaard Lokaal baalt hiervan. “Als locatie was het ideaal. Dicht bij het centrum, bereikbaar met OV”, stelt de partij. Toch is er ook een lichtpuntje. Woensdagavond nam de gemeenteraad een motie aan van LOB om compensatie te eisen voor de vele brugstoringen rond de Botlekbrug. Volgens LOB incasseert Rijkswaterstaat boetes bij het niet voldoen aan de bouwvoorwaarden. Net als bij andere vergoedingen bij vertragingen mag een deel van dit geld wel eens ten goede komen aan de inwoners, vindt de raad.

De gedachte is om van de vergoeding een evenement te organiseren voor de inwoners van de gemeente Nissewaard of om van het geld een evenemententerrein aan te leggen. In afwachting van deze ontwikkeling heeft Nissewaard Lokaal besloten om de motie, om de locatie van een evenemententerrein te onderzoeken, uit te stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *