Nissewaard Lokaal wil onderzoek naar evenemententerrein

Nissewaard Lokaal wil dat er een onderzoek komt naar een geschikt definitief evenemententerrein in Spijkenisse. “De evenemententerreinen die de afgelopen jaren succesvolle evenementen herbergden zijn niet meer geschikt door woningbouw op deze locaties”, stelt Chris Hottentot namens de partij. “De gemeente wil zich graag uitbreiden tot een complete stad, maar staart zich blind op de realisatie van woningen zonder ook maar rekening te houden met het vermaak voor onze inwoners.” Het Spijkenisse Festival zorgde dit jaar voor vele hoofdbrekens. De gemeente wilde het festival graag weer terugbrengen naar het centrum, maar liep tegen problemen aan door het gebrek aan ruimte. Een optreden van Afrojack tijdens het Spijkenisse Festival moest daarom worden afgezegd.

Een zoektocht naar een ander moment en een andere locatie is op niets uitgelopen liet een teleurgestelde Afrojack weten via Twitter. Nissewaard Lokaal is teleurgesteld. “Spijkenisse heeft de imago van slaapstad. Succesvolle evenementen onmogelijk maken door het gebrek aan goede evenemententerreinen helpt daar niet bij”, vindt Hottentot.

De partij wil daarom in de eerst komende raadsvergadering een voorstel doen om onderzoek te doen naar een definitief evenemententerrein. Grote kanshebber hiervoor lijkt de locatie waar tot een paar jaar geleden middelbare school De Oude Maas stond. Inwoners die reageerden op de discussie op Spijkenisse discussieert leek dit de beste locatie. Het volledige terrein is groot, ligt centraal en dichtbij het centrum, waardoor parkeren ook geen probleem hoeft te zijn.

“Op dit terrein staat officieel nog meer woningbouw gepland”, vertelt Hottentot. “Misschien moeten we eens gaan beseffen dat we niet alle lege gronden moeten willen volbouwen. Soms hebben we die gronden ook nodig om te zorgen dat we een knallend evenement moeten kunnen organiseren. Spijkenisse wil immers aantrekkelijker worden, dan hoort een geschikt groot evenemententerrein er ook gewoon bij.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *