Gemeente over bouw tuincentrum: ‘Meeste bomen blijven staan’

Een groot gedeelte van de bestaande bomen bij het voormalig Rayon aan de Korte Schenkeldijk kunnen blijven staan. Een deel van de bomen kan worden verplaatst. Voor de bomen die niet kunnen worden verplaatst zullen er in overleg met bewoners nieuwe bomen worden geplaatst. Dat zegt de gemeente Nissewaard in antwoord op vragen van Nissewaard Lokaal. De partij maakt zich zorgen om de kap van de vele bomen. Op de locatie komt een tuincentrum en een budoschool, samen met een horecagelegenheid. Ook omwonenden maken zich zorgen. Een van hen sprak op 8 september jl. de commissieleden Leefomgeving toe.

Volgens de gemeente kunnen de knotwilgen aan de zuidkant van de toekomstige gevel in het plan opgenomen worden. Dat gaat om circa tweederde van het aantal knotwilgen, aldus de gemeente. De geplande parkeerplaatsen zullen daarvoor iets naar het westen verplaatst worden. De overige knotwilgen zullen moeten worden gerooid om ruimte te maken voor de nieuwe entree en in verband met de manoeuvreerruimte voor de bevoorrading.

Verplaatsen
De aanwezige zes platanen, die ter hoogte van de toekomstige zuidgevel staan, wil de gemeente verplaatsen. Volgens de gemeente kunnen platanen na een goede voorbereiding en onder begeleiding van een specialist goed verplaatst worden. De vier platanen en de twee essen op de beoogde parkeerplaats blijven behouden. Eén es dient te worden gerooid. Dit om voldoende ruimte te creëren voor parkeergelegenheid en één van de te verplaatsen platanen, laat de gemeente weten in haar antwoord.

Kappen
De bomen aan de noordzijde worden wel grotendeels gekapt. De gemeente onderzoekt nog of deze knotwilgen of een ander type boom tussen de Schenkeldijk en de watergang ten noorden van het perceel kunnen worden geplant. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat hij in samenspraak met omwonenden tot een keuze van de nieuwe bomen wil komen. Daarvoor zal de ontwikkelaar een keuze uit drie mogelijke soorten aan hen voorstellen, zo stelt de gemeente.

6 gedachten over “Gemeente over bouw tuincentrum: ‘Meeste bomen blijven staan’”

  1. Marius van Vliet

    Gratis parkeervergunning of vignet voor omwonenden nieuw winkelcentrum om te voorkomen dat de bezoekers van het nieuwe winkelcentrum gaan parkeren bij de parkeerplaatsen van omwonenden.

  2. Weer een paar fabrieken erbij
    Vreetschuur plantjeshal en sporthal en de voorstanders voor dit daar steek ik mijn middelvinger naar op🖕🏻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *