Vragen over bomenkap bij rayon Oost

Nissewaard Lokaal plaatst vraagtekens bij de nut en noodzaak voor het kappen van bomen op het terrein van rayon Oost, aan de Korte Schenkeldijk. De gemeente wil hier tuincentrum en sportschool laten vestigen. In de voormalige rayonboerderij komt horeca. Nissewaard Lokaal heeft schriftelijke vragen ingediend.

De partij wil weten of de bomen die gekapt moeten worden niet opgenomen kunnen worden in de bestaande plannen. En zo niet, of de gemeente bereid is om de plannen zo aan te passen dat de bomen wel, zoveel mogelijk, behouden kunnen worden.

Indien de gemeente Nissewaard er toch voor kiest om de bomen te kappen, wil Nissewaard Lokaal weten of de bomen worden gecompenseerd, op welke locatie en welk formaat bomen er terugkomt. Bovendien vraagt de partij zich af of er overleg heeft plaatsgevonden met het naastgelegen opbaarcentrum.

Inwoners die het niet eens zijn met de plannen kunnen nog tot 4 augustus een bezwaar indienen.

Stuur je schriftelijke reactie naar:

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard
t.a.v. team Ruimtelijke Inrichting
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse.

Je mag uw inspraak reactie ook sturen per e-mail naar ruimtelijkeplannen@nissewaard.nl ter attentie van het team Ruimtelijke Inrichting.

2 gedachten over “Vragen over bomenkap bij rayon Oost”

  1. Als direct omwonende ben ik absoluut niet blij met de plannen die de gemeente heeft met het perceel, maar los daarvan…het is volstrekt onlogisch om in deze tijd van stikstofcrisis, woningnood en klimaatcrisis voor niet essentiële voorzieningen (zoals een sportcentrum en een tuincentrum) nieuwbouw te plegen. Daarmee wil ik niet zeggen dat sport niet belangrijk is! Waarom niet een bescheiden woonwijk ontwikkelen voor starters met behoud van de bomen? Duurzaam en toekomstbestendig! Nissewaard kan zo voorop lopen en het goede voorbeeld laten zien. Er staan genoeg bedrijfshallen leeg om bedrijven zoals een sportcentrum en een tuin centrum in Spijkenisse te vestigen. Daarmee is de het probleem van overlast die bedrijven nu eenmaal geven, verdwenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *