Gemeente gaat gevecht aan met provincie

De gemeenteraad van Nissewaard gaat het gevecht aan met de provincie. De raad is het er niet mee eens dat de provincie de regie over Oudenhoorn naar zich toe heeft getrokken. Eerder stemden een meerderheid van de raad al tegen de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Dankzij de afwezigheid van twee vakantievierende voorstemmers, hadden de tegenstemmers 1 stem meer. Als gevolg van deze tegenstem heeft de provincie Zuid-Holland nu de regie naar zich toegetrokken. De gemeente rest niets meer dan het indienen van een zienswijze, een bezwaar tegen de gang van zaken.

“Een klucht,” noemde fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal de hele gang van zaken. “Eerst stemt een meerderheid van de raad door twee vakantiegangers tegen de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Vervolgens moet een bijna complete raad, die bij meerderheid voor de overgang is, stemmen over een zienswijze waarin we de provincie moeten laten weten tegen een overgang te zijn. Snapt u het nog?”

Blufpoker
Hottentot hekelde bovendien dat het spelletje blufpoker er toe heeft geleid dat de gemeente nog eens € 1,4 miljoen minder krijgt voor Oudenhoorn na herberekening van de provincie. “Mocht Oudenhoorn dankzij de provincie alsnog overgaan, dan wil ik u namens de achterblijvende inwoners hiervoor bedanken,” zei Hottentot sarcastisch. Eerder wilde de raad nog € 25 miljoen zien, maar dat was voor zowel Hellevoetsluis en de provincie echt te gortig. Dit bedrag was, volgens de raad, nodig om financiële lasten niet op de lokale inwoners af te wenden. Een later bod van € 10,9 miljoen werd voor de zomer ook afgewezen. Inmiddels lijkt de gemeente nog maar € 9,5 miljoen te krijgen.

Overgang
Nissewaard Lokaal is van mening dat de slechte financiële situatie, veroorzaakt door jarenlange bouwdriften, niet afgewend mag worden op de inwoners van Oudenhoorn. De partij blijft voorstander van de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis en kon daarom niet instemmen met de zienswijze aan de provincie.

Zie de bijdrage van Nissewaard Lokaal tijdens het debat:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.