Begroting 2022: meer aandacht voor overgewicht jongeren

De raad van Nissewaard heeft unaniem ingestemd met een voorstel van Nissewaard Lokaal. In een motie vroeg Nissewaard Lokaal om te bekijken of de gemeente kan aansluiten bij het programma ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG). De partij maakt zich zorgen over de toenemende obesitas onder jongeren. Gebrek aan sport en beweging door corona heeft daar in nadelige zin aan bijgedragen. Meer dan 55% van de gemeenten, 191 gemeenten, zijn inmiddels aangesloten bij het landelijke programma. In de regio gingen onder meer Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Rotterdam ons voor.

Het JOGG-programma is opgezet in 2010 en groeit sindsdien gestaag. Wethouder Struijk hield wel een slag om de arm. Hij gaf aan dat de gemeente, met succes, werkt met het eigen programma High Five. Hierin is ook aandacht voor overgewicht onder jongeren. Desondanks is hij altijd bereid om te onderzoeken of er betere programma’s zijn om bij aan te sluiten. Daarom kon de motie van Nissewaard Lokaal ook op zijn goedkeuring rekenen. Nissewaard Lokaal vindt het vooral belangrijk om aan te sluiten bij een programma met een groot netwerk en veel kennis vanuit ervaringen in het land.

Met het aannemen van deze motie willigt Nissewaard Lokaal een eerdere verkiezingsbelofte in. In het programma van de partij was het aansluiten bij Jongeren op Gezond Gewicht een van de programmapunten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *