Begroting 2017: Wethouder ziet weinig in aanvraagpunt kernen

Wethouder Dirk van der Schaaf (CDA) ziet weinig in een aanvraagpunt voor documenten in de kernen van de voormalige gemeente Bernisse. Dat liet hij weten aan Nissewaard Lokaal tijdens de commissie Bestuur. De partij gaf aan dat er vanuit de kernen behoefte is aan een locatie voor het aanvragen van reisdocumenten en vergunningen in de eigen buurt. Inwoners gaven dit afgelopen weekend, toen de partij met hen in gesprek was, aan.

Van der Schaaf gaf aan dat er vanuit de gemeente geen plannen zijn om dit in te voeren. Momenteel vindt er een pilot plaats om documenten thuis te laten bezorgen. Volgens Nissewaard Lokaal biedt dit geen oplossing, omdat inwoners dan toch naar het gemeentehuis moeten komen.

Volgens Van der Schaaf speelt er nog een ontwikkeling, op het gebied van digitalisering. Hierdoor kan het aanvragen van documenten in de nabije toekomst wellicht gaan veranderen. De wethouder vond het zonde van de inzet om dan nu een afhaalpunt in te richten die misschien over twee jaar weer moet worden gesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *