Kernen willen locatie voor aanvraag documenten

Inwoners uit de voormalige kernen van Bernisse willen graag een punt in hun dorp waar zij een paspoort, rijbewijs of vergunning kunnen aanvragen. Dat werd Nissewaard Lokaal zaterdag 29 oktober verteld tijdens een bezoek aan de supermarkten van Zuidland en Heenvliet. Inwoners zien graag een locatie in de dorpen waar zij zo’n twee tot drie keer per week een ochtend of middag terecht kunnen voor dit soort vraagstukken.

Momenteel kijkt de gemeente naar de mogelijkheden om documenten tegen meerkosten in de toekomst thuis te bezorgen. “Maar de inwoners geven juist aan graag een locatie te hebben, waar zij een paar keer per week terecht kunnen om documenten of vergunningen aan te vragen en op te halen,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. De partij overweegt om tijdens de begrotingsbehandeling met een voorstel te komen dit te onderzoeken. Een eerdere motie uit 2015 hierover was ingetrokken, vanwege de hoge kosten. Nissewaard Lokaal wil nu toch kijken naar de mogelijkheden.

Andere onderwerpen die ter sprake kwamen waren uiteraard de windmolens en de bijbehorende overlast. Met name het geluidsoverlast als de wind richting de dorpen staat wordt als een bron van ergernis ervaren. Daarnaast was er de wens voor een hangplek voor de jongeren in Zuidland en Heenvliet en willen dorpsbewoners aandacht voor het sluipverkeer dat vaak met hoge snelheid door de kernen rijdt. Tenslotte blijkt ook het onderhoud in de kernen kritiek te krijgen. De kwaliteit van het groenonderhoud is na de fusie met Spijkenisse afgenomen en speeltuinen zijn soms al tientallen jaren niet vernieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *