Opnieuw vragen over verkeersveiligheid Eerste Heulbrugstraat

Nissewaard Lokaal heeft opnieuw vragen gesteld over de verkeersveiligheid van de Eerste Heulbrugstraat. De partij werd er door omwonenden op geattendeerd dat snelheidsmeter op deze weg een verkeerde snelheid aangeeft aan het passerende verkeer. Hoewel deze straat in een 30 km/u gebied ligt, geeft de meter aan dat automobilisten tot 50 km/u zich aan de snelheid houden.

Nissewaard Lokaal is hier verbaasd over en vraagt zich af hoe betrouwbaar de snelheidsmetingen, die zijn uitgevoerd, hier nog zijn. De partij wil nu weten of de snelheidsmeters goed zijn afgesteld en hoe zuiver de meetgegevens zijn nu blijkt dat weggebruikers de verkeerde feedback hebben gekregen. De partij vreest dat automobilisten gestimuleerd werden om harder te rijden.

Daarnaast blijft Nissewaard Lokaal zich zorgen maken om de verkeersveiligheid bij de voetgangersoversteekplaats naast Happy Italy. Nog steeds parkeren daar regelmatig automobilisten op en bij het zebrapad. Hierdoor onttrekken zij het zicht op en van de overstekende voetgangers. De partij maakt zich ernstig zorgen om de verkeersveiligheid en wil weten hoe het gemeentebestuur hierop gaat handhaven. Bovendien wil Nissewaard Lokaal weten hoe het gemeentebestuur het parkeren op deze plek gaat ontmoedigen.

Eerder vond er al een ernstig ongeval plaats bij de oversteekplaats. Om die reden had Nissewaard Lokaal al eerder gevraagd om maatregelen op deze plek. Met de snelheidsmeting wilde de gemeente het probleem in kaart brengen.

Bijlage:
Schriftelijke vragen Eerste Heulbrugstraat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *