Vragen over parkeeroverlast Happy Italy

Nissewaard Lokaal wil dat er gehandhaafd gaat worden op geparkeerde auto’s bij Happy Italy. Nu de horeca dicht moet parkeren automobilisten die ‘even een maaltijd afhalen’, op en rond de voetgangersoversteekplaats voor het Italiaanse restaurant. De partij ontving diverse klachten van inwoners die zich ergeren aan de gevaarlijke situatie.

Al eerder had Nissewaard Lokaal zich beklaagd over de gevaarlijke verkeerssituatie op de Eerste Heulbrugstraat. Na een uitgebreid gesprek met de gemeente constateerde die laatste dat er niets aan de hand is met de veiligheid op de Eerste Heulbrugstraat. Wel heeft de gemeente inmiddels een doorgetrokken streep aangebracht bij de bushalte om te voorkomen dat auto’s een stilstaande bus inhalen. Nissewaard Lokaal waarschuwde toen ook al voor het risico dat afhalers hun auto voor de deur zouden neerzetten. Een mogelijk probleem dat door de gemeente niet werd erkend.

Nu de overlast toeneemt en Nissewaard Lokaal meerdere klachten heeft ontvangen, zal de partij in de commissie Bestuur van dinsdag 27 oktober vragen om ter plaatste te gaan handhaven. Volgens de partij moet de inrichting daar anders, zodat het voor automobilisten niet meer mogelijk wordt om tijdelijk te parkeren op deze plek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.