Vaccinatievragen Nissewaard Lokaal trekken beerput open

De vragen die Nissewaard Lokaal heeft gesteld over het vaccineren in Spijkenisse roepen veel reacties op. De partij vernam van een aantal ouderen, dat zij in andere plaatsen hun vaccin moesten halen. En dat terwijl er in Spijkenisse juist een locatie is gerealiseerd, om het reizen te beperken en de vaccinatiebereidheid te vergroten. Kort nadat de vragen bekend werden, stroomden de reacties al binnen.

Het bericht leidde ertoe dat er op de website en de Facebookpagina van Nissewaard Lokaal in totaal 52 reacties binnenkwamen. Op een oproep van het AD Voorne-Putten of mensen deze klachten herkenden kwamen 55 reacties binnen. De Facebookpagina van Groot Nissewaard telde 89 opmerkingen. De grootste hoeveelheid reacties kwam binnen via de Facebookpagina van Spieke; meer dan 400 reacties.

Naar Utrecht
Het merendeel van de klagers herkent de klachten. Veel mensen geven aan naar Middelharnis, Oud-Beijerland en de Van Nelle fabriek te moeten voor een vaccin. Soms wordt er zelfs nog verder weg een priklocatie aangewezen. Zo schrijft Paula: “Een 77-jarige moet naar Woerden, omdat er geen plek is in Den Oert.” Marco reageert: “Mijn vader is 76 en woont in de Marrewijkflat. Hij kijkt uit op Den Oert, maar wordt zaterdag gevaccineerd in Den Haag. Dit was eerst Utrecht, want hier is het vol.”

Groningen
Mensen werden zelfs tot ver buiten de regio gestuurd. Zo geeft Suzan aan zelfs in Den Helder te zijn geprikt. De GGD wilde in eerste instantie zelfs nog verder van huis een afspraak inplannen. Een paar inwoners kunnen daarover meepraten. Zo schrijft Jeroen dat hij naar Groningen moest. Hetty bevestigt dit: “Mijn vriendin moest voor de tweede prik om half 10 naar Groningen. Ze vroeg of er een overnachting bij zat.”

Uit Middelharnis naar Spijkenisse
Opvallend is dat er ook mensen zijn uit andere plaatsen die juist naar Spijkenisse moeten komen voor een vaccin. Zo schrijft Martine: “Mijn buurvrouw (ook op leeftijd) moet op de fiets naar Oud-Beijerland. Terwijl een stel uit Dordrecht van 84 en 85 met trein, metro en bus naar Den Oert moest. Zo ook ouderen uit IJsselmonde en omgeving Brielle.” Ze krijgt bijval van Jolanda: “Mensen uit Middelharnis komen naar Den Oert en een flatgenoot van mijn vader, een vrouw van 79, moest naar Den Haag…..bizar toch.”

Ondermijnen vaccinatiebereidheid
Nissewaard Lokaal is geschrokken van de vele klachten. “Wij wisten oprecht niet dat het probleem zo groot was,” stelt de partij. De partij maakt zich zorgen, omdat veel ouderen niet mobiel genoeg zijn om zulke afstanden te overbruggen. Dit ondermijnt de vaccinatiebereidheid, vindt de partij. Inmiddels heeft Nissewaard Lokaal de signalen die zijn binnengekomen ook doorgespeeld naar het gemeentebestuur. Daarnaast heeft Nissewaard Lokaal het signaal ook doorgespeeld aan de nieuwe Kamerfractie van JA21 en het AD verzocht om uit te zoeken of dit ook landelijk speelt, nadat de krant lokaal een oproep deed om ervaringen te delen. “Hier moeten processen echt op korte termijn verbeterd gaan worden”, vindt Nissewaard Lokaal.

3 gedachten over “Vaccinatievragen Nissewaard Lokaal trekken beerput open”

  1. Ik woon in Heenvliet, ook mij werd verteld dat Spijkenisse vol zat evenals Zestienhoven
    Dus moet nu naar Oud Beijerland, wel werd er eerst gevraagd of ik mobiel was met eigen vervoer
    Werd trouwens zeer vriendelijk te woord gestaan en je kunt een lokatie weigeren
    N.b. een kennis van mij (80 jaar) woont in Klaaswaal en moest naar Spijkenisse

  2. mijn man 77 jaar moet ook naar oud beijerland geen van ons beiden heeft een rijbewijs kreeg als antwoord kom dan met openbaar vervoer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.